Det är inte långt från Köpenhamn, där Sanna Nielsen för bara en månad sedan tävlade med låten "Undo", till Malmö operas skrädderi.

Men karriärmässigt är avståndet längre.

Sanna Nielsen är på skrädderiet för att prova ut de kläder som sytts upp för hennes roll i Malmö operas uppsättning av musikalen "Doktor Zjivago" i höst.

Nio måttsydda kostymeringar märkta med schlagerstjärnans namn hänger på galgar tillsammans med kläder till resten av ensemblen. Totalt rör det sig om 600 olika utstyrslar som antingen sytts upp eller letats fram för att återkalla den epok i Rysslands historia som musikalen utspelar sig i.

Ny på teaterscenen

Även om hon inte är ensam om att gå från schlagerscenen till musikalscenen är det för henne personligen okänd mark att skådespela på scen.

TT: Är det samma nerv som inför Eurovision?

Sanna Nielsen ska spela den kvinnliga huvudrollen Lara, som förälskar sig i läkaren och poeten Jurij Zjivago, spelad av Christopher Wollter. Hon fick frågan om rollen i höstas, och har sedan februari - parallellt med arbetet kring Melodifestivalen och Eurovision - övat rollfigurens repliker och sångnummer.

Hon får på sig en brudklänning, testar några repliker, byter till en enklare, lantlig klänning med förkläde. Skräddarna Gisela Danielsson och Lotta Selander kontrollerar att detaljerna sitter där de ska, allt under överinseende av musikalens kostymdesigner Camilla Thulin, som också gjorde Sanna Nielsens klänning till Eurovision-finalen.

Fullspäckad sommar

För Sanna Nielsens del väntar nu en sommar med fortsatta repetitioner. Premiären är den 29 augusti, och därefter ska "Doktor Zjivago" ska spelas under ytterligare 44 kvällar.

Innan dess väntar också "Allsång på Skansen" och ett nytt album, som släpps den 1 juli.

Först i februari, efter julturnén, blir det en längre ledighet i form av en redan bokad Thailandsemester. Vad som händer sedan är bara på planeringsstadiet. Men någon Melodifestival blir det inte.