Elvy är utbildad pälstekniker, har yrkesmässigt sysslat med lammskinn i närmare 30 år, och redan som liten flicka hemma i Hejnum var hon nyfiken på sömnad, textil, färg och form.


En lärobok
Nu när hon blivit pensionär vill hon dela med sig av sin långa erfarenhet, och hennes bok är helt enkelt en lärobok som ger både kunskap och inspiration.

Med detaljerade och pedagogiska instruktioner som gör att nästan vilken fårskalle (förlåt uttrycket) som helst skall kunna lära sig tillverka allt från små söta skinnallar till vackra pälsjackor. Fast bara nästan alla, förstås, det handlar ju om ett avancerat hantverk som kräver en hel del av utövaren.

Artikelbild


Rikt illustrerad
Först och främst får man lära om skinn, man får veta vilka verktyg och hjälpmedel som behövs, det blir en lektion i sömnadsteknik och sen följer mönster och instruktioner för tillverkning av diverse klädesplagg.

Maken Olle, lamm- och grisbonde vid Kälder, får vara med på ett hörn och skriver om baggar och annat, medan riksdomaren Barbro Nord bidrar med ett kapitel om den viktiga aveln.

En rikt illustrerad lärobok, dessutom vacker med fin layout och bearbetning av Bo och Johan Carlgren.