- Det här är en fantastsikt plats. Jag har varit här och sovit nere på hyllan där nere säger han och pekar rakt ner mot vattnet.

Emil Mkrttchian spelar in en film om en pojke som letar efter sin mor, en kvinna och kanske efter sig själv. En liten pojke växer upp på en biograf som brinner ner. I samband med det dör pojkens mamma och han tar på sig skulden.


Ingen självbiografi
Som vuxen tittar pojken på en film av Ingmar Bergman och ser sin mamma i den. Han dras med in i filmen och hamnar så småningom på Gotland.

Artikelbild

| Lo Pettersson är en av ljudteknikerna vid inspelningen.

- Det handlar lite om mig själv, men det är ingen självbiografisk film.


Lite Bergman
Lite Ingmar Bergman och Liv Ullman finns med i storyn. Inspelningen har gjorts i Armenien, Island och Gotland och ibland befinner sig de medverkande någonstans mellan dröm och verklighet.

Ros heter filmen och på lördagen togs de sista scenerna i solnedgången. Ett 30-tal statister från Gotland deltog. Ett lokalt band spelade upp till dans och statisterna dansade. En scen där en helikopter landade på Högklint ingår liksom en trappstege som går upp till himlen.

Och det ska regna rosor.

Artikelbild

| Emil Mkrttchian spelar in en långfilm på Gotland.

I huvudrollerna ingår bland annat Amanda Rehnberg. Emil Mkrttchian hoppas att filmen ska visas på Cannes 2012.


Hit i vinter
Inspelningen har gjorts under veckan men än är inte långfilmen klar.

- Jag ska hit igen i vinter. Jag har hört att snölandskapet här ska vara något helt fantastiskt vackert, säger Emil Mkrttchian.