I lördags spelade hårdrocksbandet Sator hemma hos Joakim Tjärnberg, som vunnit hemmagiget i en ölbolags-tävling.

- Jag var lite rädd att Sator skulle känna att det här bara var ett företagsgig de måste göra för att de lovat. Något de var tvungna till, liksom. Men när de kom klockan fem för att rigga upp allting var de hur taggade som helst, berättar Joakim:

- Efter att ha ställt upp alla prylar var de med på festen och gick runt och pratade med folk. Vid nio började de spela och det blev som en liten minifestival. Det var sådant jävla drag, helt underbart roligt. Till och med min granne Asta, som är pensionär, kom in på slutet och rockade loss ett par låtar.

Artikelbild

| Kul kille. "Ska vi spela Guitar Hero i stället?", säger Joakim Tjärnberg när bandet Sator kör en spelning i hans lägenhet.

- De spelade lite längre än vad de hade planerat bara för att det var så jävla roligt. Sen plockade de ihop alla saker, men stannade kvar och drack öl med oss hela kvällen.

Joakim fortsätter:

- Sen hängde de med när vi drog ner på krogen. I vimlet någon gång under natten sa basisten Heikki ’Fan, det här måste vi göra till en tradition!’. Jag vet inte hur mycket ångest han har över det i dag (söndag red.anm.). Men ångesten kanske också berodde på att de hade så jävla kul att de missade båten.