Sedan spelperioden i våras har nu uppsättningen av "Annabelle och trollkarlen" gått in i en ny fas. Förhoppningen hos pjäsens regissör Peter Jankert är att rollgestalterna fått mera djup, fått fler dimensioner och variationer. Att skådespeleriet är bättre, helt enkelt.

Bra recensioner
Redan vid premiären fick föreställningen bra recensioner, inte minst av undertecknad. Scenkonst Gotland med sitt undersökande och experimentella teaterspråk är en tillgång för hela det gotländska teaterlivet.
Dessutom förfogar ensemblen över en övertygande skådespelartrio i Anna Jankert, Bert Rolfart och Thomas Jankert, samt den unga cellisten Maya Ögger och Anders Alm bakom pianot.

Teaterns språk
Gemensamt för alla medlemmar i Scenkonst Gotland - skådespelare, regissör och dramatiker - är kärleken till teaterns språk och "Annabelle och trollkarlen", del två i en kommande trilogi, handlar mera om experimentlusta för de medverkande än att kunna leva på sin konst.
Efter en kortare repetitionstid är det nu dags för nypremiär.
Dels arrangerar Gotlands teaterförening två föreställningar utanför Visby, i Gullinsalen på Hemse folkhögskola nu på torsdag den 21 oktober med Sudrets teaterförening som värd, och sedan i Othems bygdegård den 25 november.
Dels kommer föreställningen att spelas i Göteborg i samarbete med Teater Uno. Spelkvällar blir 28-30 oktober.
Så ni som missade vårens föreställningar får alltså ytterligare en chans.