För att svärtan ska bli riktigt smärtsam låter Hans Söderberg det mest förbjudna utspela sig - kärlek mellan en medelålders gift lärare och hans elev.
Pjäsen är nyskriven, men har drag av antikens dramer.
- Jo, precis som i dramerna skyler vi inte passionen och känslorna, säger Bert Rolfart som spelar den medelålders läraren Tobias.

"Annabelle och trollkarlen" är en helt igenom gotländsk produktion, som nu avlöser Christer Hall och hans franska vänner på Bolaget.
- Hans Söderberg är min gamla svenskalärare. Han kontaktade mig och berättade att han skrivit en pjäs, och undrade om jag var intresserad, berättar regissören Peter Jankert.
Peter, som tillsammans med sin fru Anna Jankert återvänt till ön efter många år på fastlandet, fick ett ganska omfattande textmaterial.
- Historien är ganska enkel, men jag fastnade för den eftersom den ger utrymme för de eviga frågorna om sexualitet och moral, säger Peter Jankert som beskriver pjäsen som en tragedi med humoristiska inslag.

Med knappa medel har föreställningen växt fram. På scen finns förutom Bert Rolfart som läraren Tobias och Anna Jankert som lärarkandidaten Annabelle även Thomas Jankert i rollen som Eros. Mot slutet av pjäsen dyker Peter Jankert själv upp på scen, i rollen som författaren Hjalmar Söderberg. "Annabelle och trollkarlen" har nämligen en klar koppling till Hjalmar Söderbergs roman "Den allvarsamma leken", även det en historia om en tragisk kärlekssaga.
Lite i bakgrunden finns pianisten Anders Alm och cellisten Maya Ögger.
- Det var ett önskemål från min sida. Den här föreställningen kräver en cello, säger Peter Jankert.

Efter premiären på fredag ska "Annabelle och trollkarlen" spelas ytterligare tio gånger.
- Vår förhoppning är att pjäsen ska väcka intresse, så att vi kan fortsätta att spela den. Men ingenting är planerat inför sommaren, berättar Peter Jankert.