På scenen sju ytterst kompetenta musiker som på ett lekfullt och publikfriande sätt satte publiken i rörelse med sju-, nio- och elvatakt och ibland helt vanlig fyrtakt men då med tydliga bossainfluenser.

Egna låtar
Många hade säkert också kommit för att lyssna till Salem Al Fakir som i det här bandet har en helt annan roll än när han uppträder som soloartist med sina egna låtar eller när han tävlar i Melodifestivalen.
H3FK som i olika konstellationer besökte jazzklubben för tredje gången gjorde samtidigt sitt sista besök under detta namn. När du läser detta har de redan tagit med sig influenserna från sitt Gotlandsbesök in i skivstudion för att spela in sin kommande platta.
Ut ur studion och med en ny platta att marknadsföra, kommer också gruppen att byta namn, liksom några av musikerna har bytts ut under den här resans gång.

Spelglädje
Det som är speciellt med det här bandet är spelglädjen och det fria förhållningssättet till musiken. Worldmusic, dansmusik eller bara en blandning av svensk folkmusik med balkanrytmer - välj själv - men det handlar nog mest om att ha roligt och skapa spelglädje.
Ett typiskt live-band egentligen även om deras senaste platta "Nubiska nätter" innehåller några riktiga godbitar, som de också framförde i torsdags kväll blandat med sina nya kompositioner av Mats Karlsson.
Mats Karlssons lek med sin luta (oud) och den nyaste medlemmen Fredrik Ljungkvist snabba och speciella spel på såväl klarinett som saxofon var läckra. Därtill Jonas Östholms dragspel och Salem Al Fakirs sköna och publikfriande fiolspel framför det ytterst kompetenta kompet - Filip Augustsson på bas, Ola Bothzen på slagverk och Fredrik Rundqvist på trummor.