"Vilken hiskelig ful och besvärlig trollunge! Vilken olycka att trollkvinnan tog bondhustruns barn och istället lämnade kvar den där vedervärdiga bortbytingen. Men vad gör man när man har en främmande unge i huset som behöver föda och omsorg? Man måste ju ta hand om den? Eller?"
Det är med enkla medel, humor och allvar, musik och dans, som Anna Jankert och Katarina Persdotter-Jäder berättar den spännande och rörande sagan om människobarnet som blev bortrövat av trollmor och trollungen som hamnade hos människorna.
Det är en historia om godhetens oövervinnerliga kraft och den spelas för alla över sex år.

Nybliven gotlänning
Både Anna Jankert och Katarina Perdotter-Jäder har spelat i Västanå teater i Värmland som blivit välkänd för sina dramatiseringar av Selma Lagerlöfs texter.
Anna Jankert, som också är nybliven gotlänning, är en av dem som haft en viktig roll i utvecklandet av Västanås säregna spelstil.
Sedan sommaren 2008 är hon gotlänning i Silte dit hon flyttade tillsammans med sin man Peter Jankert, hemvänande skådespelare som medverkat vid Romateatern och nu allra senast som regissör för Gotlandsrevyn.

Teaterallians
Både Anna och Peter Jankert är sedan 2006 medlemmar av Teateralliansen och arbetar numera från Gotland som frilansande skådespelare i olika teateruppsättningar.
Katarina Persdotter-Jäder började sin karriär som mimskådespelare innan hon debuterade på Västanå Teater i "Gösta Berlings saga" 2001.