Där kan man lämna sina synpunkter och önskningar, rätta till eventuella felaktigheter och komplettera om man tycker något fattas.
Den färdiga målningen kommer att tryckas upp som affisch och vykort och konstnären Titti Winbladh hoppas att originalet får en offentlig plats i Visby. Helst i det nya kommunhusets entré i de nya lokalerna på P18-området.
- Kommunen kommer att få möjlighet att köpa in den, eller om någon annan vill donera den till kommunen, säger Titti Winbladh.

*
Konstnären och bildpedagogen Titti Winbladh från Bromma har allt sedan en seglats till Visby för många, många år sedan haft en dröm att måla staden Visby. Som nybliven pensionär har hon under hösten hyrt en studentlägenhet under några månader och där inrett sin ateljé.
Målningen av Visby blir grande finale och den tionde staden hon målar på det här sättet. Tidigare har hon förevigat bland annat Djursholm, Djurgården, Skanör-Falsterbo och flera vackra platser runt Stockholm.
- Det är så roligt att se hur det växer, säger Titti Winbladh som under 22 år arbetat som bildterapeut på Beckomberga sjukhus och de senaste tio åren drivit konstverkstad i Alviks kulturhus i privat regi vid sidan av sitt eget konstnärskap.
Hennes första "stadsprojekt" blev den egna barnvagnspromenaden och nu tänker hon alltså avsluta med "Sveriges vackraste stad", som hon uttrycker det.
Sedan 1 september har ni kanske sett henne knalla runt i Visby innerstad under förmiddagarna, iklädd sin reflexväst och tecknat hus, fönster, skorstenar och andra detaljer, som sedan blivit olja på duk på eftermiddagarna. Det är en diger lunta skisser han samlat på sig, men hon vädjar ändå om allmänhetens hjälp under de tre sista veckornas arbete.
- Jag vill att allt ska bli rätt, vissa bakgårdar har varit omöjliga att komma in till, säger hon.

*
Men det här ska bli mer än bara en målning av husen och gatorna i Visby. Här finns också utrymme för den som själv vill vara med på ett hörn. Här kan man få vinka genom fönstret eller porten, här kan man få med både katten och hunden på bild.
Redan nu kan man se Magnus Wiman vinka utanför Strand hotell, flera hundägare som hälsat på Titti och hennes egen pudel finns redan på plats liksom mannen som lagar taket på Svartbrödragatan. Fler detaljer ska målas för att skildra livet i staden. Bilar, barnvagnar och den prunkande växtligheten ska fästas på duken.
- Blommorna och rosorna har ju en given plats och så har jag en del jobb att göra med själva omfamningen - muren - som jag också ska ta ett samlat grepp om de här sista veckorna.
Långt mer än tusen timmar har Titti Winbladh lagt ner på sin målning. Den ska vara ordentligt genomjobbat innan hon släpper resultatet ifrån sig och fotograf Roland Hejdström kan ta det slutliga fotot av målningen.

*
Den 5 samt 7-8 januari kommer Titti Winbladh att finnas på plats i Bokias butik på Adelsgatan för att måla "on the quest" - det vill säga på begäran. Där kan man också lämna lappar och förslag.
Däremot går det inte att förändra perspektivet i målningen.
- Något hus har fått breda ut sig, andra kan ha blivit hopklämda på samma sätt som medeltidens konstnärer eller kineserna målar perspektiv.
- Det är viktigare att kunna ögonvandra i målningen än att skapa det fotografiska uttrycket, menar Titti.
Samtidigt som Titti Winbladh ställer ut sin snart färdiga målning av Visby kommer hon också att ha release för sin bilderbok för vuxna som just nu är på väg från tryckeriet.
Det är en bilderbok i "Elsa Beskow-format" med sedelärande målningar och texter som tidigare varit en utställning och nu blir tillgänglig i bilderbok-format.