Det gråts i "Så mycket bättre". Gråts och sjungs. Så har det varit varje säsong, och så är det även denna gång. I det första avsnittet av den femte säsongen kryper tårarna fram vid lunchtid. Det är en känslosam Amanda Jenssen som med sitt framträdande får Ola Salos ögon att bli blanka.

Den forna The Ark-frontmannen medger att han själv blev lite överraskad av hur känslosamt det blev under den intensiva inspelningsperioden:

"Intensivkurs"

Ola Salo, Amanda Jenssen, Carola, Kajsa Grytt, Orup, Love Antell och Familjen (Johan T Karlsson) utgör årets "Så mycket bättre"-gäng. Under Salos dag lärde de känna varandra bland annat genom att plocka nässlor och annat ätbart ogräs och spela cricket.

Hela säsongen spelades in under elva dagar på Gotland i somras, och de sju artisterna kom varandra snabbt nära. Något som märktes när de på torsdagen återförenades i Stockholm för att möta pressen.

Färgstark Carola

I lördagens program tolkas hans låtar av de sex kollegorna. Han uppskattade allas låtar, men nämner särskilt Carolas version av en gammal The Ark-låt.

Carola själv instämmer. Hon har till och med spelat in en musikvideo till den låten, som snart kommer att släppas.