Bokningarna i juni har ökat 8% jämfört med samma tid förra året. Något som bara till viss del kan förklaras med faktorer som Almedalsbesökare och utökade avgångar från Västervik. Men betyder det här att färjorna är fulla nu?

Adam Jacobsson, försäljnings- och marknadschef på Destination Gotland. Foto: Maria Molin.
Adam Jacobsson,
 försäljnings- och marknadschef på Destination Gotland.

– Drygt en tredjedel av platserna i juni är bokade, men det finns bland annat tusentals alla+bilen-paket till extra lågt pris, säger Adam Jacobsson, försäljnings-och marknadschef på Destination Gotland. 

Kapaciteten bestämmer priset
I dagsläget finns det omkring 4 500 alla+bilen-paket kvar för 695 kronor styck. Det innebär att över 16 500 resenärer kan åka till det låga priset i juni. Anledningen till att samma resa kan ha olika pris, beroende på när man väljer att åka, har med tillgång och efterfrågan att göra. Det finns ett begränsat antal avgångar, och många resenärer vill åka ungefär samtidigt. Lösningen är att försöka få resenärerna att sprida sitt resande. Dels mellan veckorna, men också mellan dagarna och tider på dygnet.

– Vi uppmuntrar alla som kan tänka sig att vara flexibla, genom att erbjuda riktigt billiga biljetter på utvalda avgångar. Syftet är att kunna erbjuda resor till så många som möjligt, förklarar Adam Jacobsson. 

Foto: Destination Gotland
destinationgotland.se finns det information om aktuella avgångar och biljetter. Där har man också nyligen släppt över 10 000 extra biljetter f ör 95 kronor styck. Foto: Destination Gotland.

Hårt arbete ger resultat
Ökningen i juni har flera orsaker. Destination Gotland har bland annat satsat mycket på marknads-föring och släppt många biljetter för 95 kronor styck. Adam Jacobsson vill också framhålla det hårda arbetet som Gotlands företagare har lagt ner på att utöka besökssäsongen. 

Bokningsläget 11/6 2018