Just nu växer Coop Gotland så det knakar. Fler kunder strömmar till butikerna och i år utsåg White Guide Stora Coop till Årets Vegobutik samt Sveriges femte bästa Hållbara Butik.
– Det går väldigt bra för oss just nu. Vi är faktiskt den förening inom Coop som går bäst i hela Sverige. Bakom framgångarna ligger våra medarbetare som gör ett fantastiskt arbete och som presterar toppresultat enligt våra egna kundundersökningar, säger Markus Wahlgren, stormarknadschef på Stora Coop i Visby.

 

Markus drivs av att utveckla Coop Gotlands butiker till gröna mattempel med fokus på lokalt producerade varor, KRAV-märkta produkter och miljövänliga artiklar.
– Genom att lägga vikten på matglädje, lokala produkter och en engagerad personal erbjuder vi Gotlands mest inspirerande livsmedelsbutiker. Med mod, glöd, gemenskap och affärsmannaskap ska vi vara den goda kraften i dagligvaruhandeln, berättar Markus.

 

De svenska konsumenterna törstar idag efter fler lokalt tillverkade produkter och här ligger Coop Gotland i framkant.
– Idag har vi Gotlands största utbud av ekologiska varor och KRAV-märkta produkter. Vi har också tagit fram ett sortiment av extremt närproducerade varor som till exempel ekologiska ägg från Gotlandsägg, salmbärssylt från Överstekvarn och öl från Barlingbo Bryggeri med mera. Dessutom får dessa varor bra platser i butikerna så att de syns ordentligt. Vi riktar också in oss på att bara erbjuda svensk kött istället för utländskt, poängterar Markus.

 

I dag debatteras matsvinnet flitigt, och det är inte så konstigt. Matsvinn påverkar både miljö och samhällsekonomi. För att minska mängderna mat som slängs har Coop Gotland till exempel infört kontinuerliga fiskauktioner.
– Vi ska bli bäst på att minska matsvinnet. Därför har vi bland annat fiskauktioner varje måndag på Stora Coop eller Coop Öster. Vi sänker priset, slipper svinn och har tomma diskar på tisdagar då ny fisk levereras, påpekar Markus.

 

Att vara medlem hos Coop Gotland betyder att du får personliga rabatter på varor du köper ofta, medlemspriser på utvalda produkter samt poäng på allt du handlar. 
– Tillsammans äger vi medlemmar Coop. Därför ska det också vara lönsamt att handla hos oss. Poängen du får när du handlar och drar ditt Coop-kort kan du använda till värdecheckar, resor, kläder och upplevelser, avslutar Markus.