Vi har olika definitioner av rasism

Politik2019-09-16 05:00
Detta är en ledare. På hela Helagotland publiceras ledarartiklar från Gotlänningen, Gotlands Folkblad och Gotlands Allehanda.

REPLIK

Eva Bofride ägnar sin ledare 12/9 åt att kommentera min insändare några dagar tidigare. 

Hon börjar med att instämma i min analys men delar inte min slutsats ”om politisk framgång”. Eva missar dock att jag inte använt detta uttryck utan att jag skriver om våra framgångar i opinionsundersökningarna! 

Hon fortsätter sedan med att kalla det ”en myt att SD utestängs från inflytande” och att ”många väljare” gått på den. Där måste jag nog säga ett ”njae”! Blev inte detta faktum mer än glasklart då Jöken bildades? En snömosregering vars enda gemensamma mål är att hindra SD från något som helst inflytande?

Eller när inrikesminister Damberg deklarerade att SD inte var inbjudna till samtalen om bekämpning av gängkriminaliteten? För att S inte delar vår ”värdegrund”? Veckan innan hade utrikesminister Wallström och S-märkte Jan Eliasson med kärlek i blicken omfamnat Irans utrikesminister! Värdegrund? 

Förvisso har Eva Bofride rätt i sitt påstående att våra riksdagsmandat (62) jämfört med  Centerpartiets (31) inte räcker för att få inflytande! Är man betraktad som paria av samtliga andra riksdagspartier så krävs det 175 mandat för inflytande. Så vi får väl sikta på egen majoritet för att undvika en Sjuklöverregering nästa gång? 

Vad min insändare försökte beskriva var att väljarna, till skillnad från partiledningarna för sjuklövern, har börjat inse att SD:are inte är monster! Enligt valanalytiker samlar SD väljare både från M och S. Troligen människor som inte längre ser den klassiska höger-vänster skalan som viktigast, utan som förhåller sig mer till GAL-TAN-dito. 

Vad gäller Eva Bofrides syn på ”rasism” i SD så tror jag bestämt att vi har två olika definitioner på det ordet! Vi sverigedemokrater bryr oss inte om hudfärg eller härkomst. Vi bryr oss om det som finns i en individs kulturella bakgrund. Det innebär att vi är övertygade om att inte alla kulturella bakgrunder fungerar i det svenska samhället! Är det rasism enligt Eva Bofride? Och hur ser hon på andra partiers ”värdegrunder” historiskt? Centerpartiets till exempel?

Slutligen; att driva våra kärnfrågor på regional nivå är svårt! Massmigration och kriminalpolitik ägs inte av regioner. Men jag vågar lova att vi kommer med motioner det kommande fullmäktigeåret som visar var vi lägger vårt fokus vad gäller Gotlands invånare.