Vi vet ju inte ett smack om hur en eventuell rödgrön regering kan komma att se ut. Vi vet heller inget om vilken politik den ska bedriva när inblandade partier (osäkert vilka) har kompromissat färdigt.
Men nu vet vi åtminstone vilka Vänsterpartiet ser som egna ministerkandidater. Åtminstone enligt Ekot, som hävdar att Vänsterpartiets partistyrelse tagit fram en kandidatlista med sex namn. Jonas Sjöstedt, Ulla Andersson, Ingrid Burman, Rosanna Dinamarca, Hans Linde och den arbetsmarknadspolitiske talespersonen Ali Esbati.
Den sistnämnde utmärkte sig i en debatt i SVT för ett par veckor sedan där han kallade dem som arbetar i företag som sysslar med RUT-tjänster för "tjänstefolk". Centerpartiets Martin Ådahl blev tvärförbannad och efteråt förklarade han varför för Expressen:
– Jag träffade så sent som i förrgår en tjej i norra Sverige som driver ett litet Rut-företag som hjälper äldre i hennes bygd, jag tänkte på henne när Ali sa tjänstefolk. Jag tänkte att jag kan inte stå här på debatten och låta honom säga det. Man ska inte behöva höra den här typen av nedsättande ord om kvinnors företagande. Han borde faktiskt ha backat från det.
Men det gjorde han inte. Tvärt om.
Vänsterpartiet ville i går inte kommentera Ekots uppgifter om partiets ministerlista. Mats Einarsson, ledamot i valkommittén, förklarade varför.
– Vi tror inte att det är till vår fördel eller den kommande regeringens fördel att det diskuteras namnfrågor innan valet.
Det har han nog väldigt, väldigt rätt i.
Dagens Arena, som kallar sig "oberoende, radikal och progressiv", presenterade ändå sin egen ministerlista i går. Men Dagens Arena gjorde det lite lättare för sig genom att exkludera Vänsterpartiet och reducera det till en del av ett skakigt underlag för en minoritetsregering med bara socialdemokrater och miljöpartister.
Men det är, med några undantag, ändå inget vidare namnkunnigt gäng som Dagens Arena skakat fram.
Visst har vi hört talas om Stefan Löfven (statsminister), Margot Wallström (utrikesminister) och språkrören. Men vad sägs om:
Handels- och nordisk samarbetsminister Jens Henriksson (S)?
Barn- och äldreminister Gunvor G Ericson (MP)?
Bostadsminister Anders Johansson (S)?
Försvarsminister Lena Micko (S)?
Välkända är väl inte heller exempelvis Anneli Nordström, Maria Ferm, Ardalan Shekarabi eller Mehmet Kaplan.
Av speciellt intresse för Gotland är kanske att Dagens Arena utser miljöpartisten Isabella Lövin till jordbruksminister. Och menar att "i tandem med Romson (miljö- och klimatminister) ska den gröna anställningen drivas på".
Om Sveriges lantbrukare tycker att de redan har ett besvärligt konkurrensläge, så ska de nog inte förvänta sig lättnader efter ett maktskifte. Miljöpartiet gillar ju när Sverige är ett "gott föredöme", även om gödselskatter och dieselskatter leder till att vi tvingas importera mat som producerats under helt andra villkor än de svenska.
Om man tidigare var orolig över konsekvenserna av ett maktskifte, så fylls man ju inte plötsligt av tillförsikt när en framtida ministerlista fylls med namn. Oron får ett... – nej, flera ansikten.