Håkan Juholt har inte fått en bra start. Och då lämnar jag ändå flickvännens CV helt åt sidan och koncentrerar mig på politiken.
Det började med att han nästan omedelbart tvingade retirera från positioner han tog när han eldade röstboskapen vid partikongressen. Bland annat pensionsfrågan.
Det framstod mest som underligt när Håkan Juholt drev igenom begränsningar för de svenska planen på uppdrag i Libyen. Han "råkade" sparka en mammaledig talesperson, för hon passade inte in i hans pussel av befattningshavare i partiet.
Håkan Juholt går i svår otakt med den nye talesmannen i ekonomisk-politiska frågor Tommy Waidelich. När Svenska Dagbladet i söndags granskade hur Juholt och Waidelich besvarat Sveriges Radions valpejl i höstas, så framstår det som de har väldigt olika tankar om framtiden.
De fick kommentera ett antal påståenden i valpejlen.
Ett påstående var: "Skatterna på arbete ska sänkas."
Det tyckte Juholt var ett "ganska dåligt förslag". Men Waidelich ansåg att det var ett "mycket bra förslag".
Samma mönster av oenighet gäller förmögenhetsskatten, försäljning av statliga bolag, möjligheterna till vinst i privata vårdföretag och om antalet friskolor ska begränsas. Och Juholt befinner sig på fel sida varje gång. Han framstår verkligen som en vänsterkandidat.
Hur har allt detta påverkat allmänhetens känslor inför en partiledare som de inte kände så väl innan han blev vald?
När förtroendemätningen från Sifo publicerades i Aftonbladet i går fick Juholt nya dåliga nyheter. I rubriken på förstasidan sammanfattade Aftonbladet läget med: "Juholts skräcksiffror".
Bara 24 procent av väljarna anser sig ha stort eller mycket stort förtroende för Juholt. Det är faktiskt några procentenheter sämre än Mona Sahlins notering i decembermätningen.
Det är OERHÖRT mycket sämre än Fredrik Reinfeldt (68 procent) och Maria Wetterstrand (54 procent). Och betydligt sämre än Jan Björklund, Maud Olofsson, Göran Hägglund och Peter Eriksson som får 38, 33, 32 och 30 procent.
Juholt slår i och för sig Lars Ohly och Jimmie Åkesson. Men inte bland unga väljare som är mellan 18 och 29 år gamla. Bland unga har Håkan Juholt lägst förtroende av samtliga partiledare. Han får till och med stryk av Jimmie Åkesson, med 21 procent mot 18!
Om Håkan Juholt lusläser mätningen - och det gör han nog - så kan han åtminstone hitta skuggan av en god nyhet. Bara nio procent av väljarna i undersökningen anser sig inte ha något förtroende alls för honom. Bara Reinfeldt når ett bättre resultat.
Juholt är ny. Väljarna förhåller sig avvaktande, men än så länge är det inte så många som har dömt ut honom helt. Han har fortfarande chansen. Men än så länge är det inte mycket som tyder på att han kommer att ta den.