Först sålde Arbetarrörelsen alla sina tidningar.
Sen gjorde Centerpartiet detsamma.
Nu tycker LO att svensk press är för högervriden och vill förändring:
"Vi tänker satsa 150 miljoner kronor i ett bolag som ska göra det möjligt för duktiga entreprenörer som delar våra ideal att driva samhällsdebatten åt vänster" skrev Wanja Lundby Wedin i en debattartikel i Expressen häromdagen.
Intressant för det första att man utgår från att alla LO-medlemmar håller med om att debatten är snedvriden åt höger, för det andra att man utgår från att alla medlemmar tycker att debatten ska vridas åt vänster istället.
Varför inte använda de kanaler man redan har? Detta frågar sig Hans Larsson, chefredaktör för Dagens Arbete och ordförande för Sveriges Tidskrifter, också i Expressen:
"Nej, i stället har LO-ledningen kommit på en "briljant" idé: Satsa på propaganda. Köp en större megafon!".
Fast just nu är kanske inte mer uppmärksamhet något som socialdemokratin önskar sig överhuvud taget...
Fler än en har anklagat svensk press, och framför allt kvällspressen, för att bedriva kampanj mot Håkan Juholt. Något han själv också drivit som tes: "det finns någon som vill skada mig".
På Facebook grävs det febrilt av s-anhängare för att hitta borgerliga politiker som gjort bort sig och man frågar sig varför det inte pratas om det. En desperat åtgärd eftersom länkarna i sig visar att det visst skrevs, men flera år gamla nyheter är inte längre nyheter.
Jag tycker också det är tråkigt att även Gotlands Folkblad insinuerar att det är ett orättvist drev och inte kalla fakta, som satt Juholt och Socialdemokraterna i den sits man nu befinner sig i. Håkan Ericsson tycker att journalisterna istället ska skriva om regeringens "tomhänthet".
Desperationen är förståelig. Av en till en början liten misstanke om mänskligt slarv har det blivit en tornado. Det finns ingen skadeglädje över partiets djupa kris. Krisen drabbar alla, det skadeskjutna förtroendet för politiken och politiker slår blint över alla partier.
När ni läser detta kan det redan ha kommit besked om Juholts avgång. I går eftermiddag spådde många att hans möjligheter att klara ut stormen blev mindre och mindre.
Hans eget besked inför riksdagsgruppens möte i går var dock att han kommer att sitta kvar.
Det goda i alltihop kan vara att riksdagen äntligen ser över sina regler och att det kanske ska finnas en övre gräns för hur stor inkomst man kan ha och samtidigt kvittera ut samtliga förmåner som riksdagsledamot?
Oavsett att de allra flesta kan hantera dagens regler.