Klockan fyra, strax efter mörkrets fall, från Södertorg till Östercentrum i Visby. Men inte för staden, utan för landsbygden. För skolorna och för allting annat man behöver för att bygga en bättre folkrikare framtid.
I pressreleasen trycker arrangörerna på att det är en manifestation för landsbygden och inte en politisk demonstration.
"Ta gärna med banderoller och plakat men utan att visa er politiska hemvist."
Dessa markeringar beror kanske på Socialdemokraternas rätt slemmiga limmande på upprorsmakarna. Försöken att göra detta till en demonstration mot regeringen där Gotlands makthavare kan slingra sig runt och in bland de upprörda.
Om nu Åke Svensson så gärna vill vara i opposition så är det snart ordnat. Kan han inte väcka en misstroendeförklaring mot sig själv? Eller bara avgå och lämna över till någon annan.
Nä, Åke Svensson får nog finna sig i att vara måltavla för manifestationen, snarare än deltagare i den. Och det vare sig han går i tåget, tittar på eller håller sig hemma.
Jag tror i och för att landsbygdens upprörda i mycket har samma attityd även till de andra partierna. Men de har åtminstone inte haft den dåliga smaken att försöka sig på en genomskinlig avledningsmanöver.
Fackeltågets paroller är tämligen allmänt hållna:
l Levande landsbygd
l Närhet till skola
l Bygdeskolan vårt fria val
l Äldreboende även på landet i framtiden
l Närhet till service också för landsbygdens folk
l Vår framtid = Landsbygd med trygg miljö
Fördelen är naturligtvis att många kan ställa upp på dessa paroller.
Nackdelen? Tja, att nästan alla kan ställa upp på dem. Och då återstår ju ändå svaret på frågan "hur" att formulera. Det är först när i sakfrågor där det verkligen blir konkret vad man vill ändra på, som det verkligen blir konkret.
En av talarna vid manifestationen har verkligen varit konkret och driven i sitt engagemang för hembygden. Hon var i högsta grad med och skapade föräldrakooperativ förskola och fritidsverksamhet på Fårö, när kommunen var på väg att lägga ner i sin strävan att likrikta all barnomsorg i stora förskolor. En tvivelaktig idé som får konsekvenser för glesbygden när förskolor och dagbarnvårdare försvinner.
Det är ofta så att nya välfärdsmodeller sjösätts utan att mycket tanke ägnas åt konsekvenserna på landbygden. Genom att skapa alternativ i samverkan med dem som bor på platsen, förändring på människornas villkor, tror jag mycket kan vinnas i relationen mellan stad och land. Och mellan Region Gotland och dess medborgare.