Ge oss en bana att tävla på, annars kommer vi att fortsätta med våra farliga tävlingslopp på allmän väg.
Så skulle man kunna sammanfatta budskapet från den 26-åriga streetrace-förare som intervjuades i gårdagens GA.
Det är inte en speciellt ödmjuk inställning till vad Region Gotland ska satsa sina begränsade resurser på. Vård, skola, omsorg. Och en 500 meter lång fartsträcka i Visbys närhet.
Det kan nästan beskrivas som utpressning. Eller ska man vara tacksam över att de inte kräver att regionen även ska bistå med bilar, så de inte tvingas stjäla andras för att tävlingsköra med?
Kanske är en isolerad plats för lagliga gatulopp ett bra sätt att få slut på olagliga så kallade streetrace. Enligt en nyhetsartikel i Aftonbladet tidigare i år så anser Anders Arvidsson, som arbetar med trafikfrågor vid Rikspolisstyrelsen, att det är det mest effektiva sättet.
Jag har dock mina dubier. Är inte en av poängerna med streetrace att de inte är lagliga och sanktionerade av myndigheterna? Och det verkar ju inte som att förarna är beredda att betala de kostnader som är förenade med att driva en seriös motorsportarena. De "lägger hellre pengarna på bränsle".
Med den inställningen – hur sannolikt verkar det att ens legala streetrace kan bedrivas under säkra former?
Men jag anser hur som helst inte att det är en rimlig kommunal uppgift att tillhandahålla den bana som streetrace-förarna vill ha. Är de missnöjda men den motorsportarena som redan finns får de själva finansiera en egen arena.
Lagarna måste givetvis ändå upprätthållas och om det inte är möjligt med de verktyg som polis och rättsvårdande myndigheter i dag förfogar över så måste man fundera över hur deras verktyg kan göras effektivare. Kanske bör det bli lättare att dra in körkort i samband med gatulopp. Kanske är det fordonen som man behöver konfiskera. Men man kan ju inte stillatigande se på när somliga använder allmän väg som sin egen privata livsfarliga lekplats.