När jag gjorde en titt i kalendariet till Almedalsveckan fanns 1361 evenemang registrerade.
Veckan verkar kunna växa hur mycket som helst och ger klirr i kassan både till privatpersoner och företag i framför allt Visby.
En snabb och inte vetenskaplig undersökning på Blocket visar att här finns pengar att tjäna, mellan 10 och 20 tusen är inte ovanliga priser för boende denna vecka.
Men det finns de som kommit på att göra business även av denna marknad, så klart. Till exempel hyr Veritas PR ut rum vid Donners plats för cirka 4000 kronor, per natt.
Företag hyr alltså upp rum och hyr i sin tur ut dem till andra. Denna avart av kommers kommer att växa så länge det finns en efterfrågan som starkt överskrider tillgången.
Frågan är hur bra det är för veckan och den good will som byggts upp genom åren.
Sedan ett par år har företag och organisationer mer och mer pratat om de absurda priserna. Senast var det Pia Enochsson, generaldirektör för Myndigheten för Yrkeshögskolan som på denna sida i en replik skrev:
"Däremot har boendeproblematiken under Almedalsveckan nått höjder som är svåra att slå. Myndigheten har i år valt att tacka nej till allt fräckare hotellerbjudanden med groteska prisnivåer och krav på att binda upp sig hela veckan".
För den som ska hyra spelar det ingen roll om det är ett pr-företag i Stockholm som förmedlar boendet och de groteska priserna, det är Gotland som får det dåliga ryktet.
Antalet seminarier verkar dock inte kunna bli för högt. Ännu har jag inte varit på något seminarium som inte varit hyfsat välbesökt. Det verkar finnas intressanta ämnen så det räcker till alla.
Från till synes smala ämnen: "Vilken vård kan och bör de som äter blodförtunnande medel förvänta sig?", till stora knappt greppbara ämnen som: "Hur går det för FN:s millenniemål och vad händer efter 2015?".
Däremot kräver arrangören mycket av besökaren som förväntas lockas av en rubrik som denna: "EU2020, Nationella reformprogrammet och sociala innovationer".
Som vanligt kommer det att bli en vecka med helt unika möjligheter för alla gotlänningar som har möjlighet att få en intensivkurs/turbouppdatering i aktuella frågor. Helt gratis och med de främsta inom respektive område som lärare.
Men från arrangörsstabens sida: de politiska partierna och Region Gotland borde den högst prioriterade frågan vara att behålla veckans karaktär och opretentiösa inramning.
Ryktet om Gotland som girighetens högborg slår tillbaka på turism, inflyttning och allt som handlar om det vi behöver så väl.
Dags att rättvisemärka Almedalsveckan?