Hoppas ni läste statsvetaren Svend Dahl på denna plats i gårdagens tidning. Han resonerade kring dagens politiska system i Sverige där det inte är några konstigheter att en politiker i ena stunden kan vara ilsken kritiker av bankernas affärsmetoder för att nästa dag presenteras som anställd av bankerna som "chefslobbyist".
Politiken blir en karriär som alla andra, en språngbräda till bättre betalda jobb, oavsett om de går på tvärs mot det man tidigare arbetat för.
De stora politiska debatterna handlar om hårdvinklade och medvetet misstolkade uttalanden eller ageranden, kulturministerns tårtätande, att Annie Lööf ska ha påstått att Kina är en demokrati, statsministerns konstaterande att arbetslösheten är relativt låg bland infödda svenskar, eller exemplet som Mats Linder tog upp i GA i går under samma ämne, när Jens Orback pratade om en kvinna som levde tillsammans med en häst och det togs som en jämförelse med relationer mellan personer av samma kön.
Finns det hopp om ett bättre och mer intelligent debattklimat eller har vi inte nått botten ännu?
En annan fråga som det verkar omöjligt att diskutera utan bottennapp är mediesituationen på Gotland. Håkan Ericsson skrev om denna förra veckan och omedelbart startade en debatt på helagotland om hur urbota urdåliga medierna på Gotland är och hur vi regelmässigt mörkar hur makten missköter sitt uppdrag.
Jag brukar be om konkreta exempel på saker vi medvetet undanlåtit läsarna men har än så länge inte fått ett enda exempel som varit mer än en partsinlaga. Jag skulle också så innerligt gärna vilja veta vad vi som journalister skulle vinna på ett sådant agerande, särskilt med dagens mediesituation där vem som helst kan publicera "sanningen" och avslöja den gigantiska konspirationen av journalister och makt i ohelig allians?
Det visade sig att många läsare hittat aktier i Gotlänningens Tryckeri AB hemma i lådorna. Många har hört av sig och berättat om papper man inte riktigt visste vad man skulle göra av.
Aktier som gått i arv i familjen kan enkelt omregistreras och det är fullt aktiva värdepapper så det rekommenderas att detta görs. Det har aldrig varit någon utdelning på aktierna men det är ändå ett värdefullt bevis på tidigare gotlänningarnas engagemang för sin lokala dagstidning. Ett arv som jag tycker att man ska bära med stolthet. Ett arv från en tid då själva tidningsutgivningen var det primära, inte att tjäna pengar. I dag ger inte bolaget ut någon tidning men det anordnar en årlig mediedag med aktuella teman och försöker på andra sätt fortsätta vara en aktör inom publicistiken på Gotland.
Som jag lovade kommer alla som hör av sig att få ett exemplar av Carl-Erik Nilssons intressanta bok "Dubbe, Luft-Kalle och några till" om Gotlänningens historia. För tillfället är mitt lager slut men jag ska hämta fler och skickar med post till den som vill ha och innehar aktier i Gotlänningens Tryckeri AB.
Trevlig helg!