Så kan vi då skriva till Barcelona på den digra listan över platser där terrorismen slagit till genom en handling som till stor del påminner om terrorattacken på Drottninggatan i Stockholm.
En person i en skåpbil ska ha kört in på den mycket populära gågatan Las Ramblas och kört i cirka 500 meter med ett klart syfte att köra på så många som möjligt.
Det har vittnats om att människor har flytt för sina liv och kastat sig in i närmaste butik eller restaurang. Scener som till stor del påminner om det som utspelade sig i Stockholm i början av april i år.
Polisen och andra polisiära myndigheter har nu fullt upp att försöka ringa in föraren och hans eventuella medhjälpare.
Några timmar efter dådet i Barcelona genomför spansk polis en insats i staden Cambrils, cirka 12 mil söder om Barcelona, där fem misstänkta gärningsmän dödas.
Händelsen sätts samman med attacken i Barcelona och även med en explosion som inträffade i onsdags där en misstänkt bombtillverkning ska ha gått fel och en gärningsman dödades.
Hittills har 14 personer rapporterats döda och över 100 personer har rapporterats vara skadade i de bägge dåden. Förutom gärningsmännen.
Listan som nu Barcelona ofrivilligt hamnat på är oroväckande lång och växer oroväckande snabbt. Den press som kriget i Irak och Syrien sätter på Daesh, eller IS, är nu så stor att vi riskerar att se fler desperata terrorhandlingar runt om i världen.
Handlingar som är extremt svåra att stoppa, då de inte kräver några större förberedelser eller förberedelser som i sig är olagliga. Att hyra eller äga en bil är i sig inte olagligt. Att tillverka bomber i liten skala kan också göras utan att väcka någon större uppmärksamhet. Världens underrättelsetjänster måste samarbeta för att minska möjligheterna till extremisterna att lyckas.
Extremisterna måste spåras innan de kan skrida till handling. Extremisternas miljöer på internet hittas ocg bevakas och de som är aktiva i de miljöerna karläggas och hållas under uppsikt.
Myndigheter måste också göra det svårare för terroristerna att genomföra sina attacker. Vi får finna oss i att städer mer och mer ser ut som Visby under Almedalsveckan.
Några av de hinder som satts upp var till och med dekorativa och passade bra in i Visbys miljö. Så det behöver inte bli betongmurar eller fula stängsel som byggs upp.
Samtidigt måste vi fortsätta leva i våra öppna samhällen. Vi måste fortsätta leva som vi gör, med att besöka restauranger, musikevenemang med mera.
För när vi stänger våra samhällen, när vi inte vågar besöka större evenemang där många samlas för att ha trevligt, då har terroristerna vunnit. Då har de lyckats med att förändra samhället till något som mer påminner om det samhälle de själva vill ha.
Vi måste också börja tänka om på hur vi fördelar samhällets resurser. Ojämlikheten skapar klyftor som skapar otrygghet som skapar extremism. När inte samhället kan leva upp till de åtaganden som samhällskontraktet innehåller får det oönskade följder som exempelvis kriminalitet och extremism. Därför måste ojämlikheten bekämpas.