Vad sägs om sunt förnuft?
Detta är en ledare. På hela Helagotland publiceras ledarartiklar från Gotlänningen, Gotlands Folkblad och Gotlands Allehanda.
Det jag har svårt att förstå är hur det någon gång överhuvud taget kunde vara okej?
Champagnesprutandet under framför allt vecka 29, den så kallade Stockholmsveckan, har pågått under flera år utan ingripande från myndigheterna. Men den senaste tiden har företeelsen fått alltför mycket negativ publicitet och det var först när Gotlands nygamla länspolismästare Carin Götblad sa det som för de flesta av oss är en självklarhet - att det är ett vansinne att "snorungar" kommer hit och beter sig som idioter - som det ageras.
Om jag går på krogen en lördag i november och får för mig att spruta öl över alla jag ser skulle jag förmodligen ganska omgående bli utkastad.
Att det är en ädlare dryck man under vecka 29 blir duschad med har antagligen en hel del med saken att göra. Krögaren som får sälja kartongvis med dyra champagneflaskor har säkert ganska lätt att acceptera att drycken dagen efter får torkas upp från golvet av städpersonalen.
Genom att ta ut femsiffriga belopp bara för att boka ett bord på vissa ställen ger krögarna också en fingervisning om vilket klientel man eftersträvar. Det är således inte bara kroggästerna som bör tas i örat utan även innehavarna av serveringstillstånden.
Jag har inga problem med att unga vill festa och att Visby i mångt och mycket blir en partystad på sommaren. Det är många som upplever den omtalade magin när de strövar genom den varma natten och möter glada människor överallt.
Minnen som finns kvar och vaknar till senare i livet när det är dags att välja vart semestern ska gå.
Men sunt förnuft borde råda under alla veckor på året, liksom kraven på hantering av alkoholservering.
Hur mycket pengar man än tjänar på att se mellan fingrarna.