Mats Mening

Gotland2008-02-13 04:00
Detta är en ledare. På hela Helagotland publiceras ledarartiklar från Gotlänningen, Gotlands Folkblad och Gotlands Allehanda.
Läste i Carin Häglunds förträffliga GT-krönika "Det här kunde man läsa i tidningen för 50 år sedan" om den framgångsrika Fårökvinnan Wilhelmina Skogh, som i början på 1900-talet var ansvarig för Grand Hotell i Stockholm. Hon förespråkade gärna användning av grönsaker i sina restaurangkök och skrev så här:
"Gotland vore ett idealland när det gällde frukt, blommor och grönsaksodling. Gotland borde ha ett särskilt torg i Stockholm och ditsända sina produkter med ångbåt varje dag."
Texten är hundra år gammal, men nog tycker jag att tongångarna känns välbekanta från presentationerna av dagens alla otaliga gotländska livsmedelsprojekt.
Hur är det nu, brukar man inte säga "intet nytt under solen"?
Läs mer om