Det var några låtar in i spelningen som Sarah Dawn Finer avbröt sin spelning för att prata med några ungdomar längst fram i publiken.

– Är det okej där framme, är det lugnt, hur mår ni? frågade hon.

När hon sedan kom ut i backstageområdet verkade hon lite upprörd.

Artikelbild

– Det är väldigt många fulla ungdomar i publiken, berättade hon.

Sarah Dawn Finer var inte den enda som valde att bryta spelningen för att prata med publiken. Mitt i en av låtarna inför extranumret stoppade arrangören Emanuel Norrby bandet.

– Stopp med det där bråket! På "Så mycket Burgsvik" håller vi inte på med sånt där, utbrast han till publikens jubel, vilket fångades på video av besökaren Viktor Andersson Frohberg.

Klippet har under onsdagen blivit både delat och hyllat på sociala medier.

LÄS MER: De avslutade "Så mycket Burgsvik"

– Jag såg att några killar började knuffas och tänkte att det är lika bra att avbryta innan det blir någonting, det var självklart för mig att göra så. Jag kan inte stå och försöka underhålla medan folk bråkar, det blir ingen bra stämning, säger Emanuel Norrby till Helagotland.se.

Kort senare dök ytterligare en situation upp när en kille från publiken klättrade upp på scen och vägrade till en början kliva ner när Emanuel Norrby bad honom. Efter flera burop från publiken gick killen till slut av scen.

– Grå Gåsen har en dialog med polisen och vaktbolaget. Jag kan inte svara på om det är tillräckligt eller om det borde vara fler vakter, säger Emanuel Norrby.

Håkan Ahlsten, som äger Grå Gåsen, berättar att han inte hört någon annan kommentar från vakterna än att det var en trevlig kväll.

– Det var inget vi upplevde alls. Det är polisen som bestämmer antalet ordningsvakter utifrån antalet besökare. Vi hade de åtta vakter vi skulle ha igår. Ibland är det stökigt, då är det för lite vakter, andra gånger är det lugnt, då står de bara och hänger. Men vi har en diskussion inför varje säsong, så det är mycket möjligt att vi ökar på lite grann. Det är bara bra om det blir fler.

När Helagotland.se besökte festivalen på tisdagskvällen var det många märkbart berusade ungdomar i publiken.

– Det är klart att det kan vara en och annan som blir lite berusad, men vi säljer inte till någon berusad, det är vi stenhårda på. Däremot har vi inte koll på hur de mycket de dricker innan de kommer. Jag vill inte att det blir stökigt, det ska vara en gemytlig stämning.