Visby dansskola kommer, med start i höst, anordna dansklasser för barn i åldern 3-13 år i Hemse och troligen också i Slite.

– Vi vill ju komma ut på landsbygden och göra dansen tillgänglig. Vi kommer börja med Hemse och har även ansökt om lokaler i Slite, berättar dansinstruktören Sara Jacobsson.

I Hemse kommer klasserna hållas i Hemsegården.

Artikelbild

| Sara Jacobsson, Visby dansskola.

– Vi har sett att intresset för dans ökar, framför allt under det senaste året. Vi tror att vi gör rätt i att bredda vår verksamhet.

Sara Jacobsson kommer framöver att jobba på heltid med dansskolan.

– Nu får vi möjlighet att göra satsningar på sådana här projekt i och med att vi har tillräckliga resurser för det. Idén har funnits länge, och nu kan vi också genomföra det.

Initialt kommer det att erbjudas tre olika klasser, dels barndans från 3 år och uppåt och dels två hiphop-klasser, en för lågstadiet och en för mellanstadiet.

– Inledningsvis kör vi nybörjarklasser, så alla är välkomna. Vi börjar med tre klasser och hoppas att det finns ett stort intresse så att det på sikt kan erbjudas fler dansstilar och även breddas i åldrarna.

Att det för barnen i skolålder är hiphop som erbjuds faller sig naturligt.

– Hiphop är det som är populärast hos oss, och så har det varit länge. När dansskolan är med i tävlingssammanhang ute i Sverige är det oftast med hiphopgäng och de framgångarna ger ringar på vattnet. Många av nybörjarna ser upp till de som tävlar och vill också dansa hiphop, säger Sara Jacobsson.