Under lördagen arrangerades Mellangiss, musiktävlingen som hålls vartannat år vid sidan av Popgiss. Under drygt åtta timmar fylldes Donners event i Visby av 368 deltagare i 92 lag.

Årets vinnare blev laget "Dr Zoom & The Sonic Boom", bestående av Pelle Ljunggren, Lasse Wredenborg, Fredrik Johansson och Tobias Grönberg. De fortsatte att försvara titeln, då de tagit hem Mellangiss samtliga 14 gånger det anordnats.

– Det gick toppen, men det var en lång dag. Man är rätt trött efteråt. Det var ett lite annorlunda upplägg i år eftersom man hade gått ifrån att dela upp frågorna i decennier, så nu kunde vad som helst dyka upp när som helst i frågorna, säger Tobias Grönberg under söndagen.

Artikelbild

| Laget "Dr Zoom & The Sonic Boom" vann för 14:e gången i rad. Här medlemmarna Lasse Wredenborg, Tobias Grönberg, Pelle Ljunggren och Fredrik Johansson.

Ni har vunnit samtliga Mellangiss hittills, har ni börjat förvänta er vinst år efter år?

– Man kan absolut inte räkna med det. Tvärtom så finns det bara en väg från toppen, och det är neråt. Det är en jävla utmaning att hålla sig kvar, säger Tobias Grönberg.

Framgången beror på att alla i laget helt enkelt är väldigt duktiga på musik, menar han.

– Vi älskar musik, all musik. Vi är väldigt bra på det mesta.

Artikelbild

| 368 personer deltog i årets Mellangiss, som hölls på Donners event under lördagen.

Förstapriset är sedan förra Mellangisset en vandringspokal i koppar. Tvåa i tävlingen kom laget "Bobby Tony" och trea blev "Riddarna av dålig smak".

Tävlingens arrangör Örjan Hillbom är nöjd med årets tävling, och är föga förvånad över vinnarlaget.

Artikelbild

| Några av de som skrivit årets tävlingsfrågor var David Ahonen, Lina Mårtensson och Carl-Magnus Westemar.

– Dr Zoom vann igen, som vanligt. De är omöjliga.

Mellangiss brukar generellt dra mer folk än Popgiss som hålls vartannat år, delvis för att Popgiss pågår i hela tre dagar.

Artikelbild

| Glada tävlare på Donners event.

– Jag antar att vi är Sveriges största musikquiz-tävling, och att laget Dr Zoom således är landets bästa lag, säger Örjan Hillbom.