I samband med Kultur- och fritidsnämndens sammanträde under måndagen förkunnades vem som har utsetts till 2017 års vinnare av Region Gotlands Kulturpris.

Priset går till Karin "Kickan" Holmberg, skådespelare och teaterregissör.

Efter en stunds försök nåddes den överraskade pristagaren av beskedet. Holmberg är för närvarande i full färd med repetitionerna av Unga Romas uppsättning "Att Bossa en Bitch", som har premiär i början av december på Länsteatern.

Artikelbild

| Kickan Holmberg.

– Det är fantastiskt roligt, jag är jätteöverraskad och nästan lite chockad, säger Karin "Kickan" Holmberg och fortsätter:

– Det här känns verkligen som en uppmuntran och är roligt för Unga Roma.

Utöver äran så består utmärkelsen av en prissumma på 20 000 kronor.

Hur ska det här firas?

– Till att börja med så ska jag bjuda mina pojkar på pizza, i kväll blir det ingen matlagning. Sedan ska jag bjuda ensemblen på champagne.

Nämndens ordförande Filip Reinhag (S) läste upp motiveringen, som bland annat innehöll följande:

"Skådespelaren och teaterregissören Karin "Kickan" Holmberg får priset för sitt mångåriga och engagerade arbete på teaterscenen. Efter att under många år ha gestaltat en mängd karaktärsroller i Shakespeares menageri har Kickan under senare år som regissör på ett kreativt sätt genom framförallt Unga Roma visat hur både 1500-talet och samtida händelser kan dramatiseras för att möta dagens barn och unga."

Priset kommer att delas ut under en ceremoni i samband med regionfullmäktige den 20 november.