På långfredagen, när den nästintill sommarvarna solen stod som högst, var det många som ändå ville inomhus för att kika på utställningen i Lärbro, som i år är rekordstor sett till antalet konstnärer.

Evenemanget, som i år firar 25-årsjubileum, är populärt hos både allmänhet och utställare – kanske för att den just ger möjlighet för såväl amatörer som yrkesarbetande konstnärer.

– Det är så spännande att komma hit, säger Kicki Kolsjö Franzén, som ställer ut efter något års uppehåll från Vårsalongen.

Artikelbild

| Konstnärerna Kicki Kolsjö Franzén, Lillemor Hallberg och Jane Wallin.

– Jag tycker att den är viktig, och inspirerande. Just det här att all konst är så olika på Vårsalongen, det säger också hur olika vi är som människor, fortsätter hon.

Lillemor Hallberg, även hon en av utställarna på Vårsalongen, ser evenemanget som en viktig mötesplats, konstnärer och skapare emellan.

– Det är bra att träffa varandra och få en känsla av samhörighet, säger hon.

Efter fredagens vernissage, då gospelkören Gu’ske lov uppträdde och tillförordnade landshövdingen Peter Molin invigde Vårsalongen, fortsätter utställningen under påskhelgen.

Artikelbild

| Marina Adolfson ställde ut under vårsalongen.

Tre priser delas ut under den avslutande annandagen; Korsbygårdens pris, publikens pris och juryns pris, i juryn ingår konstnärerna Stina Lindholm och Christer Jonsson samt Gotlands Tidningars kulturredaktör Edvin Högdal.

Mer från Vårsalongen i Lärbro, och vilka som blev vinnarna kan du läsa om i GT på tisdag.