Enligt flera källor till Aftonbladet blir Louise Hoffsten och doldisen Albin Lee Meldau de två sista artisterna i årets säsong av Så mycket bättre. Det avslöjade tidningen under fredagskvällen. Startfältet är därmed komplett.

Bluesartisten Louise Hoffsten fick sitt stora genombrott år 1993 med albumet ”Rythm & blonde”, som rymde hits som ”Let the best man win, ”Hit me with your lovething” och "Never gonna be your lady". Hon har tidigare deltagit i program som "Stjärnorna på slottet" och "Körslaget", och har även tävlat i Melodifestivalen. Förutom musiken har hon blivit en talesperson för personer med den obotliga nervsjukdomen multipel skleros, MS. I sin bok "Blues" från 1998 skriver hon om kampen mot sjukdomen.

Albin Lee Meldau är kanske den största doldisen genom "Så mycket bättres" historia – i alla fall för de svenska hemmen. Men på Spotify har han miljontals lyssningar. Låten "Lou Lou" har streamats 18 miljoner gånger.

Artikelbild

| Louise Hoffsten.

– Han kan nog skrälla och skapa hits. Det känns som en bra uppställning och vi har flera gånger förut sett hur den som varit mest okänd också fått ett stort genombrott med hjälp av ”Så mycket bättre”. Miriam Bryant är väl det tydligaste exemplet, säger en uppgiftslämnare till Aftonbladet.

Sedan tidigare är artisterna Christer Sjögren, Charlotte Perrelli, Eric Gadd, Linnea Henriksson och Stor klara.

LÄS MER: Första artisterna klara för "Så mycket bättre"

LÄS MER: Tre nya artister klara för "Så mycket bättre"