Thomas Gylling ses av många som en pionjär i Sverige med att introducera musik från bland annat Latinamerika och Karibien. Någonting han ännu har ett brinnande hjärta för och det tar han med till festen.

– Med all respekt, men när vi tänker sommar på Gotland, tänker många på antingen gubbrock eller dånande house-musik. Absolut inget illa menat, men jag vill erbjuda någonting mer på "musikmenyn", säger han.

Han dj:ar på festen tillsammans med sin dotter dj Erykah. I musikväg bjuds det på allt från karibisk ö-musik till dancehall. På festen hoppas han se många gotlänningar .

– Det vore härligt om många gotlänningar kom. Det är så mycket på Gotland som bara är turistinriktat. Gotlänningar har jag alltid haft en nära relation till, sedan min tid på radion för många år sedan. Då fick man in lyssnarbrev och det var alltid jättemånga från Gotland.

Sedan flera år tillbaka besöker Thomas Gylling Gotland regelbundet. Han upptäckte ön efter en tv-inspelning.

– Det spelades in en serie i Katthammarsvik som hette "stjärna mot stjärna" som liknade mästarnas mästare. Då bodde jag ganska länge i Kattvik och på den vägen är det.

Några av stoppen under sommaren filmas. Någonting som var självklart för Tofta.

– När vi skickade bilder från Tofta strand så kunde man tro att det var Maldiverna. Så det var självklarhet att vi skulle filma där.