Nu har TV4:s tävling "Sveriges mästerkock" dragit igång igen. Och i årets upplaga deltar inte mindre än tre gotlänningar – Emma Laiti, Benjamin Bergström och Simon Edmark –  vilket torde vara rekord. Men för en av deltagarna, Simon Edmark från Visby, blev medverkandet en enda stor överraskning.

– Jag hade inte anmält mig. Det var någon som hade tipsat om mig, skrattar Simon.

– En dag när jag stod i delikatessdisken på jobbet dök plötsligt en massa kameror upp och sedan såg jag Leif Mannerström.

Artikelbild

| Simon Edmark jobbar i delikatessdisken i en matbutik.

Simon blev kort och gott kidnappad av TV-teamet och hemskjutsad till sin lägenhet där han skulle presentera en maträtt på en timme. Leif Mannerström hade med sig en kasse fylld med råvaror. Om rätten tilltalade Mannerström skulle Simon få en biljett in i tävlingen.

– Jag trodde det var ett skämt att Leif ville att jag skulle laga mat åt honom. Jag kände panik, men det var bara att gilla läget.

Hur det hela slutade får inte Simon yppa. Däremot berättar han att han aldrig drömt om att jobba som kock, men matintresset är stort.

– På vardagarna blir det inte så avancerad matlagning, men på helgerna lagar jag och flickvännen seröst. Matlagningen får då gärna ta två och en halv timme.

Artikelbild

| Hemma i sitt eget kök från Simon en kasse råvaror av Leif Mannerström och uppdraget att på max en timme laga till något gott.

Hur blir det att se sig själv på TV då?

– Ha ha, det kanske blir så att man får plocka fram skämskudden. De kanske har vinklat mig som en pajas.

Artikelbild

| Leif Mannerström låter sig smakas av Simon Edmarks matlagning.

Har du lärt dig något?

– Absolut. Jag tar mat på ett ännu större allvar efter det här.

Artikelbild

| Simon Edmark ägnar mycket tid åt matlagning på helgerna.

En sista fråga. Är du Sveriges nya mästerkock?

– Det får vi se..., säger Simon Edmark och skrattar.