Enligt en sammanställning från Aftonbladet , baserat på siffror från mätföretaget MMS, såg bara ungefär 872 000 tv-tittare det senaste avsnittet av "Allsång på Skansen". En bottennotering som saknar motstycke under hela 2000-talet.

Projektledaren Ebba Adielsson menar dock att en stor del av minskningen beror på fotbolls-VM, och i det här fallet krocken med Frankrike–Belgien.

Trots det vackra vädret, trots fotbolls-VM och trots att vi sändes i SVT2 så hade vi nästan 900 000 tittare, säger hon till Aftonbladet.
Vi var helt inställda på att den här episoden inte skulle ligga på våra vanliga nivåer, påpekar hon vidare för tidningen och säger att hon hoppas på bättre siffror när VM är över.

Enligt sammanställningen har programmet inte haft så låga siffror sedan 1997.

Årets hittills bästa siffra slogs under premiärprogrammet den 26 juni, då 1,3 miljoner såg Sanna Nielsen och de andra. Högsta siffran förra sommaren var avslutningsprogrammet, som sågs av nästan 1,8 miljoner svenskar.

Tittarrekordet för "Allsången" sattes 2012, när Måns Zelmerlöw programledde. Då bänkade sig drygt 2,3 miljoner svenskar framför tv:n.