Pjäsen, där den nytillträdde kulturministern intervjuas av en nyhetsreporter, är skriven av nobelpristagaren Harold Pinter.

På Gotland är det Länsteatern som framför pjäsen, i Almedalsbiblioteket i Visby. Tomas Lindström spelar kulturministern och i rollen som journalist ser vi teaterchefen Thomas Sundström.

Kulturministern har tidigare varit chef för säkerhetspolisen och tycker inte att det är någon större skillnad på de olika uppdragen  –"allt handlar ju om att kontrollera människors tankar och känslor". Pjäsen är en satir över ett samhälle där kulturen kontrolleras och styrs uppifrån.

Thomas Sundström skriver i ett pressmeddelande om varför Länsteatern är med i den riksomspännande föreställningen:

"Bland annat för att nazister medverkade i förra årets Almedalsvecka. För att ett av de mest värdekonservativa partierna visar tydligt intresse av att styra det offentligt finansierade kulturlivet.

För att frågan om vad som får uttryckas inom konsten vilar på en icke definierad balans mellan lagar och åsiktsstormar. För att frågan om konstens nationella betydelse allt mer överskuggar dess globala värde. Därför genomför vi en alternativ Almedalsvecka med ett i våra tycken mardrömsscenario. Femton minuter från en framtid som är nog så dystopisk. Presskonferensen i Almedalen, Länsteatern på Gotland i anrop till resten av landet, säger Thomas Sundström, teaterchef för Länsteatern på Gotland."