Tredagars-festivalen är ett samarbete mellan Wisby Strand och Gotlandsmusiken och äger rum vid Wisby Strand. Bland artisterna finns Kaliffa, Tomas Di Leva och förra årets Så mycket bättre-deltagare Sabina Ddumba. Torsdagen anordnas av Gotlandsmusiken medan Wisby Strand står bakom fredagens och lördagens evenemang.

Erik Skagerfält, festivalproducent och musiker på Gotlandsmusiken, berättar att de från sitt håll har satsat på en familjevänlig dag.

– Det börjar med att Janne Schaffer spelar några av sina låtar, lite exklusivt. Sen kommer han att som ”Zebran” spela med Trazan och Banarne, uppbackad av Gotlandsmusikens orkester, säger Erik Skagerfält.

Artikelbild

| Molly Sandén.

Även Thomas Di Leva kommer att spela med Gotlandsmusikens 16-mannaorkester, där Erik Skagerfält själv spelar tuba. Förutom de självklara hitlåtarna kommer de tillsammans också att spela några David Bowie-låtar, en artist som Thomas Di Leva tolkat tidigare. Erik Skagerfält är nöjd med såväl de bokade artisterna som festivalens läge.

– Det finns mat och dryck för att kunna umgås och hänga kvar länge. Och dessutom är det en fantastiskt vacker plats där vid havet, säger han.

Tobias Larsson är ägare av Wisby Strand och den som arrangerar festivalen under fredagen och lördagen. När det gäller festivalens läge håller han med Erik Skagerfält men medger att han nog har blivit lite hemmablind.

– Förra veckan hade vi konserter med Petter, Daniel Adams Ray och Rebecca & Fiona. Och de säger alla samma sak – att den här platsen är helt unik. Det borde egentligen alltid ha funnits en festival här, säger han.

Artikelbild

| Sabina Ddumba.

Tobias Larsson är glad över att det enligt honom finns en stor bredd hos artisterna i programmet och menar att det är en blandning av både unga och mer rutinerade musiker.

Ett exempel på det tidigare är Sabina Ddumba, som släppte sitt första album 2016 och trots att hon snart ska turnera i USA ännu inte har fyllt 25. Mer erfarenhet har 40-årsjubileerande Wilmer X, som tidigare i somras gjorde sin 1000:e spelning på Sweden Rock Festival i Blekinge.

Artikelbild

Tobias Larsson spelar själv inget instrument. Men om han ändå hade fått välja att stå på scen med någon av artisterna verkar svaret vara ganska enkelt.

– Kaliffa, svarar han snabbt.

– Han har en sån otrolig energi. Jag hade gått upp på scen och skakat tamburin och försökt sjunga med.