Lasse Stefanz är ett av Nordens största dansband. Men det flitiga turnerandet har onekligen tagit på krafterna. Det framgår i senaste avsnittet av TV3:s "Leva utan att dö", en dokumentärserie i tre delar om människor som lever med diabetes.

I programmet intervjuas bandets frontfigur Olle Jönsson backstage i samband med den spelning som Lasse Stefanz gav i somras på Gotland.

– Inget vidare just nu. Det har inget med sockret att göra, men jag brukar slå en kiss innan jag går upp på scen. Det gick inte så bra, det kom inget kiss. Däremot kom det blod. Så jag får åka till akuten i Visby i natt. För det är fruktansvärt att vara kissnödig och inte kunna kissa, säger en nedslagen Olle Jönsson, som trots allt valde att genomföra konserten, till programledaren Peter Jidhe.

Artikelbild

| Olle Jönsson ställs mot väggen om sin diabetes i programmet, som delvis filmades på Gotland.

Olle Jönsson, 62, lider av diabetes typ 2 och han drabbades dessutom av hjärtinfarkt nyligen.

– Om jag hade fått välja hade jag hellre tagit en hjärtinfarkt till, än diabetes. För när den var fixad, så var den fixad, säger dansbandsprofilen i dokumentären.

Spelningen på Gotland var en del av Lasse Stefanz sommarturné. Efter besöket på Visby lasarett fick bandet ställa in ett antal konserter. Under hösten väntar dock ett minst lika hektiskt schema för Olle Jönsson. Bara den här månaden återstår tolv gig i spelplanen – däribland Diabetsgalan i TV3 senare i november.

Andra avsnittet av "Leva utan att dö" sänds under måndagskvällen i TV3, och kan sedan ses i appen Viafree.