Freddie Wadling skulle ha medverkat i årets omgång av TV4-succén "Så mycket bättre" men den legendariske sångaren gick bort bara en vecka innan inspelningarna skulle starta.

Dödsfallet kom naturligtvis att prägla dagarna på Gotland.

– Jag tror att vi alla var väldigt entusiastiska för den här veckan, på ett skolresesätt. Men så fick vi alla samlas kring det här allvaret och det blev väldigt tydligt när vi kom in i huset, det kändes verkligen som att något fattades. Det blev en speciell start och där tycker jag att vi fann en närhet otroligt snabbt, berättar Jill Johnson.

Artikelbild

| Magnus Carlsson, Lisa Ekdahl, Jill Johnson, Danny Saucedo, Little Jinder och Tommy Nilsson.

LÄS MER:Jill Johnson: "När vi blir mjuka i kanterna blir det bra tv"

I det första avsnittet som visas är Tommy Nilsson huvudperson. Han får då bland annat höra Wadlings inspelade låttolkning, något som han beskriver som att få "ett brev från andra sidan".

– Vi vill ju visa att Freddie hade jobbat med sina versioner, det hade varit jättetråkigt att ta bort hans arbete. Det var ju ett önskemål från hans familj också, att man skulle få höra det som han hade gjort. Han är väldigt närvarande i våra program, säger Tommy Nilsson.

LÄS MER:Tommy Nilsson: "Jag är ganska öppen med hur det har varit"

Artikelbild

| Lisa Ekdahl.

Han hoppades att de andra deltagarna skulle göra respektlösa och personliga tolkningar av hans låtar och han blev inte besviken. Bland annat visar Josefin Jinder, mer känd som Little Jinder, framfötterna med en gång.

– Jag var nervös för hur det skulle tas emot eller om han skulle tycka att det var jobbigt, säger hon själv om sitt låtval.

Artikelbild

| Little Jinder.

Men Tommy Nilsson blev mycket nöjd:

– Att hon gör den låten hon gör, det var extra coolt. Det var också stort för mig att få höra anledningen till varför hon gjorde den, säger han.

Artikelbild

| Tommy Nilsson.

LÄS MER:Little Jinder: "Känsloladdat att vara tillbaka"

Exakt vilka låtar artisterna tolkar är hemligt fram till att programmet visas. Men redan nu kan man gissa att Jill Johnsons tolkning också kommer att få stor uppmärksamhet.

Artikelbild

| Magnus Carlsson.

Hon tar en av Tommy Nilssons mest välkända sånger, gör om den på ett mycket personligt sätt och levererar den sedan på ett övertygande sätt.

– Det är en stark låt och det är ju ingenting att ducka för att mitt privatliv vävs in det som jag säger. Man vet att jag har separerat och det syns att jag menar vad jag sjunger. Det är en sorg och det kommer alltid att vara det, säger Jill Johnson.

Artikelbild

| Danny Saucedo.

"Så mycket bättre" sänds i TV4 på lördag klockan 20.00.

LÄS MER:Lisa Ekdahl: "Jag känner nu att jag bara är inställd på att ge allt"

Artikelbild

| Landat. Jill Johnson, när hon precis hade landat på Visby flygplats.

LÄS MER:Magnus Carlsson: "Det är spännande att vara här, jag har sett fram emot det länge"

LÄS MER:Bakom kulisserna på "Så mycket bättre"