Gabriel Jonsson har nyligen flyttat till Gotland och fick stor uppmärksamhet för en elegant vilträtt i TV4:s "Sveriges mästerkock". Hans urbenade rådjurssadel med kroppkakor tog honom till programmets slutkval och han har därmed fortsatt chans att vinna. Nästa steg i tävlingsprogrammet sänds på torsdag och fredag.

– Jag har ju tittat på programmet i alla år och gillar att tävla. Jag har alltid varit intresserad av matlagning, men till vardags jobbar jag som byggkonsult, säger Gabriel Jonsson.

LÄS MER: Billing: "Händer alltid oväntade saker"

Artikelbild

Rådjuret som Gabriel lagade till i programmet sköt han själv på Gotland, i trakterna av Etelhem. I det första skedet av "Sveriges mästerkock" tar de tävlande själva med råvarorna.

– Vilt ligger mig varmt om hjärtat efter som jag jagar, men många är lite rädda för att laga vilt eftersom de är rädda för att köttet blir för torrt.

Vilka är dina tips för att laga rådjurssadel?

– Jag bryner köttet runt om och sätter ugnen på 130 grader. Det är viktigt att använda sig av stektermometer här, när köttet kommit till en innertemperatur av 54 grader är det dags att ta ut den ur ugnen. Därefter är det viktigt att låta köttet stå tio minuter innan det serveras.

LÄS MER: Finalisterna klara i "Sveriges mästerkock"

Gabriel Jonsson är inte den enda gotlänningen som är med i årets upplaga "Sveriges mästerkock". Med till nästa omgång av programmet är också Elvira Af Winkelfelt.