Ja, Pure Evil, eller som han egentligen heter, Charles Uzzell Edwards, är på plats. Men hans konstcontainer är ännu på väg. Men Marita Jonsson vid Körsbärsgården är inte alltför orolig.

– Utställningen skulle kommit i fredags, då kom konstnären men inte konsten. Den var då i Köpenhamn. Kanske kommer den med båten i kväll.

Pure Evil är född 1968 i Wales. Men främst har han verkat i San Francisco och numera har han sin bas i London där han också driver galleri. Han är ett bekant namn inom street art och graffiti och hans tagg är vampyrkaninen.

Artikelbild

Pure Evil. Skapar just nu i Sundre.

Mest känd är han för sina kopior av kända konstnärers verk som Andy Warhols Jackie Kennedy och Elizabeth Taylor där Pure Evil lagt till en tår i form av en bloddroppe. Något som började med att ett kinesiskt företag på nätet erbjöd sig att kopiera kända konstnärers verk. Pure Evil slog till.

Innan han satsade fullt ut på konsten hann han också med att verka tio år som formgivare och kläddesigner och han har också deltagit i ravescenen i Kalifornien.

Hur får man Pure Evil att ställa ut i Sundre?

– Jag och Jon (maken) är en modell äldre men vi har barn och ett av dem, Agnes, hade fått syn på Pure Evil i London och tyckte vi skulle ta oss till hans galleri som visade alternativ konst, berättar Marita Jonsson.

Artikelbild

Graffitiredo-verk. Sprejfärger ingår i utrustningen.

– Vi blev förtjusta i hans sätt att arbeta, men mötte honom inte då. Året därpå hade vi bestämt i förväg att vi skulle dit och fick då också träffa honom. Och han tyckte att det skulle vara kul att åka hit, annars är han mest inriktad på USA.

Och väl på plats satte Pure Evil omedelbart i gång med konstnärligt arbete.

Artikelbild

Blodgråt. Något av Pure Evils signum.

– Han bygger ett stort hus inne i konsthallen, det är en replik av Una-bombarens skjul i Montana.

Una-bombaren var emot dagens tekniska samhällsutveckling. Något som Pure Evil vill ändra på i sitt husverk.

Artikelbild

– Vår konstnär tycker att om man bygger det här huset och om alla som kommer hit, och inte minst barnen i workshopen, skriver en mening om vad de tycker är bra med utvecklingen så blir det tvärtom mot Una-bombaren.

Ett hus som kan bli kvar.

Artikelbild

– Det kanske går att montera ner och montera upp i skulpturparken, funderar Marita Jonsson.

Workshops blir det således i Pure Evils regi, både för vuxna och barn.

– Det blir också skolor som kommer hit, som Atheneskolan, och han kommer att åka till Öja skola.

Utställningen har vernissage den 7 juni och pågår till den 4 augusti.