Med föreställningen "Kort, glad och tacksam" firar Pernilla Wahlgren att hon fyllt 50 år och att hon stått 40 år på scenen. Showen har hyllats av kritiker och spelats för utsålda hus på Rival i Stockholm. Under våren och hösten kommer föreställningen att bege sig ut på turné, och nyligen blev det klart att hon kommer till Wisby Strand den 19 oktober.

I en intervju med Helagotland.se säger Pernilla Wahlgren att hon ser fram emot att komma till Gotland, trots att det är över ett halvår kvar tills hennes turné stannar till på ön.

– Jag älskar Gotland, och har gjort det sedan jag var liten. Jag var med i en teatergrupp som barn som hade sitt årliga sommarläger på Gotland, och jag var även där en hel sommar i mitten av 90-talet och spelade på Borgen med något som kallades Musical Express, berättar hon.

Artikelbild

| Pernilla Wahlgren tillsammans med dottern Bianca Ingrosso och mamman Christina Schollin.

Pernilla Wahlgren är mer populär än på länge, och i ett pressmeddelande om den aktuella föreställningen står att läsa att hennes "växande popularitet börjar lika Picadilly Cirkus-vågen 1985". Förklaringen stavas med all sannolikhet "Wahlgrens Värld", realityserien om Pernilla och hennes familj som är inne på sin tredje säsong, och som enligt den nyblivna 50-åringen själv givit henne en helt ny publik.

– Visst är det så att jag fått nya fans i och med programmet. En del som jag träffat i samband med showerna visste inte ens om att jag var artist från början, säger hon med ett skratt, innan hon fortsätter:

– Jag kan ju absolut tacka "Wahlgrens Värld" för att jag fått en bredare publik. Hade jag satt upp den här showen för några år sedan hade nog bara de som följt mig sedan 80-talet varit intresserade.

Showen "Kort, glad och tacksam" beskriver hon som en "lång roast" av sig själv, där hon driver mycket med sig själv och har högt i tak. Hon har varit inblandad i processen ända sedan starten, och har även handplockat den övriga ensemblem.

– Man skulle kunna säga att den är som en 50-årsfest för mig själv, lite i form av en musikal. Den är smart och roligt gjord, om jag får säga det själv, haha.

Vad är det publiken som kommer till Wisby Strand den 19 oktober kommer att få se?

– Jag vill framförallt att publiken ska bli berörd. Går de därifrån och känner "ja, det var väl trevligt" så har jag misslyckats. Folk som sett showen har sagt att de skrattat så de gråtit, men även gråtit för att de blir berörda, och precis så vill jag att det ska vara, avslutar Pernilla Wahlgren.