Efter ett långt planeringsarbete är det dags för premiär på fredag. Då öppnar Lundin Markström Pop-up Kök & Bar på Nunnan vid Stora torget. Konceptet är en så kallad pop-up restaurang som innebär en öppning under en tillfällig och begränsad period, ett koncept som grundaren Mikael Lundin lockats av länge.

– Den kommer och den går. Vi gillar det konceptet. Det blir unikt, säger han.

Mikael Lundin berättar att menyn kommer bestå av festmåltider i form av klassisk svensk husmanskost. För kocken Arvid Danneker är detta en ny typ av meny att arbeta med.

Artikelbild

| "För den nyfikna är detta en chans att prova något nytt", säger Mikael Lundin.

– Maten är en generation före mig, men det ska bli kul att testa Mikael's idéer. Det kommer bli lite 'limited edition'.

Medgrundaren Julia Markström berättar att vägen till färdigt resultat har varit lång, men att slutmålet hela tiden har varit detsamma.

– Vi vill att varje kväll ska bli unik. Bara för att det är lågsäsong så innebär det inte att gotlänningarna slutar att gå ut.

Mikael Lundin berättar att det är en utmaning att hitta på något unikt.

Artikelbild

| För kocken Arvid Danneker är detta en ny typ av meny att arbeta med. "Maten är en generation före mig. Men Mikael har stora visioner och det ska bli kul att testa hans idéer."

– Det är svårt att komma på något som inte funnits tidigare med tanke på det fantastiska utbud som finns på Gotland. Men vi vet hur vi vill ha en bra krog och vi vill testa vingarna. Vi hoppas att gotlänningarna tycker det är kul att någon satsar när ingen annan gör det under lågsäsongen.

Lundin Markström Pop-up Kök & Bar har sin sista öppetdag den 1 april.

Följ Helagotland.se på Facebook för senaste nytt om Gotland - där kan du även kommentera och diskutera våra artiklar.