I höst kommer Unga Roma att sätta upp en ny pjäs på Länsteatern i Visby innerstad. Pjäsen som kommer att sättas upp är ungdomspjäsen "Att bossa en bitch" som har premiär 22 november. Lotta Grut, som skrivit pjäsen, har hämtat inspiration från William Shakespeares "Så tuktas en argbigga". Pjäsen kommer att handla om tjejers vrede, kärlek, politik, makt och mode.

– Vi har ruvat på den här idén i flera år och jobbat för att kunna finansiera uppsättningen eftersom vi vill göra en generös föreställning för de unga med mycket kostym, ljud och ljus. Det är inte bara de vuxna som ska få se påkostade föreställningar, säger Lotta Grut i ett pressmeddelande.

Unga Roma har fått 200 000 kronor från Statens Kulturråd för att kunna genomföra pjäsen och sedan tidigare har man även beviljats en summa från Region Gotland.

– Med detta stöd och med tidigare stöd från Region Gotland på 130 000kr har vi nu tillräckligt för att våga ta ett produktionsbeslut, men ännu saknas full finansiering. Vi jobbar på det nu, säger regissören Karin "Kickan" Holmberg.

De övriga som medverkar är Suzane Crépault, scenografi, Mikaela Hagelberg, skådespelare, Andreas Nilsson, skådespelare, Annika Fehling, musik, och Anna Holmlin Nilsson, producent.

Följ Helagotland.se på Facebook för senaste nytt om Gotland – där kan du även kommentera och diskutera våra artiklar.