Ikväll har öns senaste tillskott på körscenen, Team Malin, premiär. Och Malin, det är Malin Ljungberg, socialpedagog på Södervärnsskolan som bland annat deltog i Tv4:s Körslaget, men då i Team Bengan tillsammans med Bengan Janson.

– Putte har tre egna körer och har ju ett koncept där det finns material till körmedlemmarna att lyssna in sig på via en app. Och då vill han dela med sig av det till andra som vill leda körer inom gospel, pop och visa, säger hon.

I dag finns Team Putte-körer med Putte Nelson själv som körledare i Stockholm, Linköping, Jönköping. Utöver det finns ytterligare åtta körer runtom i landet som jobbar med koncept och till dessa åtta fogas nu Visby.

Artikelbild

| Putte Nelson har dragit igång ett nytt körkoncept där man tränar hemma via en app.

Fördelen med att jobba med förstudier hemma är att det "snabbt blir musik av det" som Malin Ljungberg säger.

– Då kan man snabbt få till det som jag tycker är roligt, som sångteknik, uttryck, scenisk framställning – att framföra sånger lite mera showbetonat.

Och precis som andra körer av det här slaget är det inte några inträdesprov, utan fokus på att ha roligt.

– Det viktigaste är att man tycker att det är roligt att sjunga, då kommer resten av sig själv. Jag har ännu inte träffat någon som lyckats övertyga mig om att det finns omusikaliska människor. Alla kan lära sig sjunga om man vill, säger Malin Ljungberg.

Putte själv då? Nja, han figurerar mest i kulissen.

– Vi kommer att ha körledarträffar på fastlandet, men jag tror säkert att han att han kommer att komma på besök på Gotland också, säger Malin Ljungberg.