Som GA tidigare har berättat så görs Rockskallen om inför nästa år, och blir en musikgala där öns främsta musiker och musikarbetare prisas. Priser kommer att delas ut i fem olika kategorier: årets liveakt, årets uppstickare, årets doldis, årets wow och årets Rockskalle.

Till nomineringen>>

– Eftersom vi valde att bredda Rockskallen med fler priser ville vi se till att kategorierna täcker in mer av öns musikliv. Vi vet att det finns många musikutövare och musikfantaster på Gotland, som vi också hoppas tar chansen att nominera, säger Ulrica Fransson, printchef på Gotlands Media.

Artikelbild

| Musikkonsert. I år spelade Candlemass på Rockskallen. Nästa år är huvudnumret "Så mycket bättre"-aktuella Moneybrother.

helagotland.se/rockskallen kan vem som helst gå in och nominera sina favoritkandidater i de olika kategorierna. Den 31 januari är sista dagen att nominera.

– Vi försökte att få en spridning mellan kategorierna så att det inte blir för många nomineringar av samma musikutövare i flera kategorier. Vi vill även lyfta fram exempelvis årets doldis, eftersom det finns många som jobbar bakom kulisserna, säger Ulrica Fransson.

När nomineringstiden har gått ut tar juryns arbete vid med att utse tre nominerade i varje kategori, som presenteras i mitten av februari. Vinnaren utses sedan av juryn och presenteras på musikgalan på Wisby Strand den 17 mars.

– Vi håller på att sätta ihop en jury, och även här vill vi ha en bredd när det gäller till exempel kön, ålder och verksamhet. Men förra årets Rockskallen-vinnare kommer att vara representerade och det blir även en representant från krogbranschen. Jurymedlemmarna kommer sedan att bytas ut från år till år, berättar Ulrica Fransson.

Artikelbild

| Vinnare. Wall of sound vann Rockskallen 2017. Priset tas här emot av Ida Rickardsson och Jakob Larsson.

I februari startar även en omröstning av vinnaren av "folkets pris". Även den omröstningen kommer att ske på helagotland.se och priset går till den av de nominerade som fått flest röster.

Även om evenemanget görs om är det fortfarande stort fokus på livemusiken. Huvudnummer är Moneybrother, eller Anders Wendin, som nu är aktuell i TV4-programmet "Så mycket bättre". Biljetterna till konserten är släppta. Till prisutdelningen är ett antal platser reserverade för inbjudna gäster, men köper man en biljett till konserten och efterfesten ingår även en plats till prisutdelningen, dock i mån av plats.