I december nominerades de två gotländska nattklubbarna Munkkällaren och Burmeister i tävlingen "Årets klubb".

När röstningen avslutades stod det klart att Munken är en av de fyra klubbar som tagit sig till final.

Tävlingen arrangeras av SAMI, Svenska Artisters och Musikers Intresseorganisation och Manifest, och priset delas ut till den slutliga vinnaren vid den stora Manifestgalan på Nalen den 5 februari.

Helagotland.se når krögaren Lennart "Lenta" Rosenlund på sin golfsemester i spanska Marbella.

– Det här är otroligt kul, jag blev verkligen jätteglad. Det känns fantastiskt att få den här uppmärksamheten efter 37 år som krökare, förlåt krögare, säger han och skrattar.

De andra tre klubbarna i finalen är Club Prime i Vimmerby, Soul Train Stockholm på Café Opera i Stockholm och Verket nattklubb på Nöjesfabriken i Karlstad.

– Jag ska egentligen vara här nere till den 20 februari, men nu får jag kanske pallra mig hem. Eller så skickar jag någon av mina fina anställda, säger Lenta Rosenlund.

– Det är ju faktiskt deras förtjänst att vi gått till final. Restaurangcheferna Henrik Burgesäter och Anne Klintbom, och så min huvud-dj Janne Lyth.

Men Lenta Rosenlund vågar inte hoppas på att stå som slutsegrare.

– Nej, jag trodde ju inte ens att vi skulle komma med från början. Men det är klart att det hade varit häftigt. Nu är ju Café Opera med också, säger Lenta och minns en gång när Munken faktiskt jämfördes med den anrika Stockholmsklubben.

– Då sa jag att "det är väl roligt för dem att bli nämnda tillsammans med oss", haha.