Marcus Edmark, som driver Mix Ranch, fick se sin dröm gå i uppfyllelse.

Sex tributeband som hyllade världsartister – och publiken strömmade till under hela eftermiddagen när Monsters of rauk slog upp portarna.

– Fantastiskt att så många har kommit, svårt att tro att det är sant. Det här gör vi om nästa år, säger han och fortsätter:

Artikelbild

| Varför spara på krutet när man är på rockfestival? De mest hängivna åskådarna fann ingen anledning till det.

– Troligen lägger jag det under en helg då i stället för mitt i veckan, men i år var jag orolig att det skulle kollidera med mycket annat som händer på Gotland.

När GT ringer upp Marcus Edmark dagen efter festivalen för att kolla läget är han ännu euforisk. Trots minimalt med sömn.

– Jag har sovit i 40 minuter för vi har ju öppet som vanligt på Mix Ranch i dag, säger han.

Vad säger du om bandens insatser?

Artikelbild

| Monsters of rauk inleddes kl 14 i onsdags med Guns n' Roses-klassiker av gotlänningarna i Destructed Appetite. Magnus Olssons röst höll.

– Otroligt bra! Ta bara Rebels som jag knappt hade hört innan. De levererade verkligen, berömmer Marcus Edmark.

Festen drog i gång redan kl 14 i onsdags eftermiddag med Destructed Appetite, som bjöd på det bästa ur Guns n' Roses låtkatalog. Pärlor som ”civil war”, ”knockin’ on heavens door”, ”night train” och ”paradise city” satte ribban högt och sångaren, Magnus Olsson, var supernöjd.

Artikelbild

| Black Business körde AC/DC och det var stor show från början till slut. Bandet avslutade också rockfesten.

– Jag har inte sovit en blund de senaste nätterna och var jättenervös innan, men det släppte direkt när jag gick upp på scenen. Det här är det roligaste jag någonsin har gjort. Och vilket fantastiskt jobb av arrangörerna, säger han.

Monsterscenen, byggd nattetid mitt under brinnande högsäsong, hyllades av både banden och publiken. När dagen övergick i kväll och mörkret sänkte sig över festivalområdet, skapades närmast magi.

Peaken kom när Fröken Järn klev upp exakt klockan 19.20 och levererade bandets bästa spelning någonsin. En lång rad Iron Maiden-klassiker som fick publiken att trycka sig allt närmare scenen.

– Det är svårt att veta hur det låter, men det känns bättre och bättre för varje gång vi spelar, säger Ronny Westergren, en av bandets tre gitarrister.

Är du helt slut nu och ska åka hem?

– Nej, nej! Nu när man är här så blir det att köra hela vägen, säger han.

Rockfesten pågick till klockan två på natten och togs i mål av killarna i Black Business.

De gasade på med AC/DC-klassiker så raukarna nere i Lickershamn definitivt inte somnade ovaggade.

Tributebanden var:

Destructed Appetite (Guns n' Roses).

Pistons (Volbeat).

Black Business (AC/DC).

Rebels (Black Sabbath).

Fröken Järn (Iron Maiden).

Desector (Metallica)