Den 30 januari släpps "The diaries of agent Silent Death", det andra tillägget av tre till prisade "Wolfenstein II".

Spelaren ikläder sig rollen som Jessica Valiant, i ett alternativt 1960-tal där nazisterna vunnit andra världskriget.

Hon är en lönnmörderska som jobbade för England under andra världskriget med sin man, som blev tillfångatagen och mördad av tre nazister. Efter det drog hon sig tillbaka och gömde sig i Brasilien. När DLC:n (tillägget) börjar så blir hon kontaktad av en hemlig person som vet var nazisterna är. Då beslutar hon sig för att gå ut på ett uppdrag och ta kål på dem, säger Tommy Tordsson Björk vid utvecklaren, Uppsalaföretaget Machinegames.
Artikelbild

| Det har varit en utmaning att få till smygdelarna i speltillägget, så att de både är förlåtande men ändå uppmuntrande.

Berättelse i berättelsen

"Silent Death" utspelar sig inte direkt i "Wolfenstein"-berättelsen, utan sägs i stället vara skapat av en av rollfigurerna i spelet, för att höja moralen i motståndsrörelsen man följer i huvudspelet.

Tanken är att tilläggen ska vara lite mer pulpiga, lite mer lättsamma. Vi kan inte göra den här typen av tunga mellansekvenser som vi har i "The new colossus". Då är det bättre att vi kör på det mer lättsammare stuket, säger Tordsson Björk.

I stället förs berättelsen framåt via en mer tecknad variant av mellansekvenser, med Valiants berättarröst, och att fienderna i spelet pratar med varandra för att ge ett djup till världen.

Artikelbild

| I kontorslandskapet i Machinegames lokaler i Uppsala står en modell av en "panzerhund", som förekommer i företagets spel "Wolfenstein II: The new colossus". Arkivbild.

Utmaning med smyg

"The new colossus" bygger på att spelaren kan välja mellan ett taktiskt, smygande eller rent röjande. Eftersom Jessica Valiant är en lönnmördare verkar hon i det dolda.

Artikelbild

| En panzerhund dyker även upp i ""The diaries of agent Silent Death".

En av utmaningarna med ett "stealth" (smygande) är att göra det förlåtande, men samtidigt uppmuntrande till att man ska försöka hitta de här gömda sakerna, men när man blir upptäckt ska man kunna tar sig ur situationen, säger Tordsson Björk.