Scenbygget och föreberedelserna är i full gång inför Länsteaterns uppsättning "Mina drömmars land – en show om mi och di". Föreställningen har premiär den 22 februari och ensamblen, som består av Marie Nilsson Lind, Lee Gotvik, Lennart Bäck, Erik Törner och Joel Kant, har precis börjat repetera på scen.

– Det blir mycket texter, poesi, monologer, sketcher och musik. Det finns en trend inom teatervärlden att knyta an till rötterna man står på, berättar Thomas Sundström, regissör och länsteaterchef på Gotland.

Föreställningen handlar om landsbygden och om berättelser kring en gård där de unga inte vill ta över. På scenen tornar en lada upp där det kommer att projiceras olika bilder som gör att ladan förflyttas till olika platser på jorden.

Artikelbild

| På plats. Ensamblen och regissören Thomas Sundström har precis börjat repetera på Länsteatern.

Marie Nilsson Lind har skrivit text och musik. Det är första gången hon är tillbaka på scen sedan hon förlorade sin syster Josefin Nilsson för två år sedan.

– För mig handlade det om att välja livet igen, för det var en sådan otrolig chock. Det händer fortfarande att jag går in på macken och köper snus till henne och kommer på mig själv efteråt. Men hon är med mig. Jag har sörjt så mycket så jag orkar inte det mer, berättar Marie Nilsson Lind.

Var det självklart att gå tillbaka till scenen och musiken igen?

– Inte alls. Först kändes det som att jag aldrig kunde göra något mer, livet tog slut på något vis. Men jag har hela tiden haft kontakt med Thomas och teatern och jag har försökt samla på mig idéer. För mig var det viktigt att det skulle kännas roligt och det är fantastiskt att få skratta igen. Humor och musik hjälper en att leva, säger Marie Nilsson Lind.

Artikelbild

| Repetition. Ensamblemedlemmarna Joel Kant, Erik Törner, Lee Gotvik och Lennart Bäck.

Benny Andersson har skrivit musiken till titellåten "Mina drömmars land".

– Han är en enormt god vän och människa. Låten passar som handen i handsken, säger Marie Nilsson Lind.

Artikelbild

| Övar. Lee Gotvik ger provsmak på två av låtarna ur föreställningen.

Lee Gotvik gör premiär som skådespelare på Länsteaterscenen.

– Det är jättekul. Jag har bra hjälp från alla runt omkring mig så det blir som en teaterskola med, säger hon.

Artikelbild

| Musik. Lennart Bäck får glänsa med sina sångkunskaper.

Ungefär hälften av de totalt 34 föreställningarna i vår är slutsålda. För första gången på många år kommer en föreställning även att spelas under två veckor i sommar.

– Vi har nog aldrig sålt så här mycket biljetter så snabbt, det är jätteroligt. Nu återstår enormt mycket arbete, men det är också ett väldigt spännande arbete, säger Thomas Sundström.