Under åren 2008 till 2012 turnerade Magnus Carlssons med sin populära julshow ”Änglarnas tid”.

– Jag pausade för att göra annat, men hela tiden kände jag en längtan efter ”Änglarnas tid”. Så det här är en liten comeback, säger Magnus Carlsson.

Nu återupptar han traditionen, den 19 november hade ”Änglarnas tid” nypremiär. Liksom tidigare år är de flesta spelningarna förlagda till kyrkor, kyrkorummet ger julshowen en extra dimension.

Artikelbild

| Julstämning. I veckan återvänder Magnus Carlsson till Gotland med "Änglarnas tid".

– Det blir en väldigt fin atmosfär, både när det gäller akustik och stämning. Särskilt kring jul känns det väldigt högtidligt, vackert och fint. Jag får väldigt mycket julfeeling.

I år har Magnus Carlsson sällskap av pianisten Lisa Ljungberg och på repertoaren står alltifrån klassiska julsånger till nyskrivna låtar.

– Den spänner väldigt brett, jag ska försöka ge alla någonting.

Har du någon egen favorit?

Artikelbild

| Kö. Julkonserten i När 2009, där även Burs barn- och ungdomskör medverkade, skapade kö till kyrkan.

– Det varierar lite från dag till dag. De som utmanar mig mest rent röstmässigt är ”O helga natt” och ”Ave Maria”. Men det finns en helt ny låt som jag har skrivit tillsammans med Lisa Ljungberg, som heter ”Änglarna dansar”, det är en favorit just nu.

I veckan kommer han till Gotland. Ön ligger Magnus Carlsson varmt om hjärtat.

– Gotland är ett favoritställe privat. Jag har varit mycket på Gotland, både som barn och vuxen och jag förlovade mig där, så det är lite speciellt.

Med ”Änglarnas tid” har han tidigare varit i När kyrka 2009 och i Dalhem kyrka 2012.

– Det var lite roligt för i När sålde vi ut tre fulla konserter. Och andra gången fick polisen dirigera om trafiken, det var sån kö. Det glömmer jag aldrig, säger Magnus Carlsson.

Den här gången blir det konserter i Fårö kyrka och domkyrkan.

– Domkyrkan har länge varit ett önskemål från min sida, säger Magnus Carlsson om den redan slutsålda konserten.

Genom åren har han gjort otaliga framträdanden på ön, med Barbados, Alcazar och solo i olika tappningar. På Fårö är däremot premiär.

– Jag har varit där och gjort en plåtning. Det är väldigt speciell feeling där, jag tycker att det är otroligt vackert och bilderna blev jättefina. Så det ser jag jättemycket fram emot, säger Magnus Carlsson.

På Fårö får han också sällskap av kören Väskinde gospel, med körledaren Dan Eiderfors i spetsen. Kören kommer även att framföra några egna låtar.

För Magnus Carlssons del fortsätter sedan julshowandet på annat håll. I år kombinerar han ”Änglarnas tid” med krogshowen ”Steamy Christmas”, som han gör tre dagar i veckan tillsammans med Jessica Andersson, på ett nyöppnat hotell i ett gammalt ångverk i Västerås. Julshow i en helt annan tappning.

– Där är det verkligen klackarna i taket, disco och fest. Jag får verkligen julfesten och den något stillsammare julen i år, säger Magnus Carlsson.

Förkärleken till julen går inte att ta miste på.

– Jag är en sucker för julen. Jag har fått väldigt mycket julfirande med mig hemifrån sen jag var liten, både julfriande och julutskick. Det är nog det som hänger med, säger Magnus Carlsson.

Innan december är slut kommer han att ha gjort närmare 40 julshower. Däremellan ska han hinna med några dagars julfirande hemma med familjen.

– Men det är långt borta vid horisonten, det är många spelningar kvar till dess.