Gotländska musikern Lee Gotvik är huvudperson och den som från början låg bakom idén till fredagens spelning. Hon fick med sig arrangören Micke Lyander och Marie Nilsson Lind som fick en allt större del i föreställningen.

– Det är så fint för mig att sjunga på svenska och det gör jag med Marie, säger Lee Gotvik.

Lee har varit aktiv på öns musikscener i mer än tio år, både med egen musik och med andras. För många är hon även känd för sin medverkan i föreställningarna "Mina drömmars land" och "Finns det några snälla barn?" tillsammans med Mina drömmars band och Marie Nilsson Lind.

Artikelbild

| Joel Kant på trummor och slagverk, Erik Törner, bas, gitarr och sång, och Klas Eriksson, gitarr, utgör Mina drömmars band.

– Det är så skönt att hon bor på ön. Vi spelar på hennes flygel och dricker kaffe. Jag har hittat henne på en annan nivå än arbetsrelationen och Marie är som en familj – jag tycker så himla mycket om henne, säger Lee Gotvik.

Med föreställningen på fredag vill Lee Gotvik sätta ljus på de existentiella frågorna, vem man är och varför. Något som i högsta grad förenar henne och Marie Nilsson Lind.

– Vi gjorde nästan 70 föreställningar ihop och gudarna ska veta att det blir mycket prat om livet i logen, säger Lee Gotvik och får medhåll av Marie:

– Helt plötsligt stod klockorna rätt. Lee behövde mig och jag behövde henne, och någon att skriva för igen. Det är min räddning att det finns något framåt, säger hon.

Artikelbild

| Marie Nilsson Lind trivs med Lee Gotvik och bandet, något som gett henne inspiration att skriva nytt.

Lee och Marie har mer på gång, både var och en för sig och tillsammans. Den 21 mars är Lee Gotvik huvudperson i Gotlandsmusikens konsertserie på Wisby Strand.

– Det är bara mina låtar. De får nya arrangemang och det blir väldigt häftigt, säger hon.

Artikelbild

| Erik Törner, Lee Gotvik, Joel Kant och Marie Nilsson Lind på väg till förra årets julföreställning.

På skottdagen den 29 februari, samma dag som Josefin Nilsson dog, släpper Marie boken om sin syster.

– I samband med det blir det release på Rival i Stockholm. Jag vill att det ska bli en kväll för Josa med mycket vänner och musiker, säger Marie Nilsson Lind och berättar att hon hoppas att hennes konsert tillsammans med Lee kommer till Visby några dagar senare.

Tack vare Lee Gotvik och drömbandet menar Marie Nilsson Lind att hon har fått inspirationen tillbaka också att skriva nytt material.

– Det blir en föreställning om kärlek och vad jag har varit med om, boken och musiken, på Länsteatern i sommar med turné – men allting är ännu i sin linda, säger hon.

Fredagens föreställning arrangeras av Micke Lyander. Han berättar om sin längtan att få komma utanför studion och träffa publiken.

– Jag har haft idén ganska länge och zoomar nu ut som agent och arrangör av publika event som det här, säger Micke Lyander.

Föreställningen i Nicolai är i det närmaste utsåld.

– Vi satte stopp vid 500, men det var sånt tryck att vi öppnade för 150 ståplatser, säger han.

Lee Gotvik är förväntansfull och ser fram emot att få stå på scenen igen tillsammans med Marie och drömbandet.

– Två kvinnor och en flygel kan man göra rätt mycket kul med, säger hon.