Fyra i VM bland 70 tävlande nationer, varav 15 i den egna klassen. Det låter som en placering som de flesta skulle vara nöjda med. Den gotländske kocken Olle Broström låter heller inte direkt nedslagen när GT får tag i honom på telefon.

– Det var bara någon liten enda miss. Maten vi lagade var bland det bättre vi gjort. Efter den första tävlingsdagen av två hade vi och fyra andra lag två dubbla guldmedaljer. Det betyder att man tilldelats mellan 90 och 100 poäng. Så när tredjeplatsen gick till Norge och andraplatsen till Schweiz under prisutdelningen, ja då var jag helt övertygad om att vi hade vunnit. Men det visade sig att Österrike knep förstaplatsen och vi blev fyra, förklarar Olle Broström.

Åtta kockar, en coach och en tränare ingår i laget. Den första tävlingsdagen åstadkom man en buffé för 12 personer. Den andra dagen gällde det varmt kök och en trerätters middag för 70 personer. Nu är Olle Broström, som tidigare var kock på Lilla Bjers, efter äventyren i Luxemburg, åter på jobbet vid Konstnärsbaren på Östermalm i Stockholm.